Stærkt kritiseret muslimsk læge forsøger sig nu med at skamrose Lars Løkke

Der er kritik fra flere side af den muslimen Mustapha Itani, der er ansat som læge på Odense Universitets Hospital.

 

Kritikken går på, at han har blandet sine roller sammen.

 

Mustapha Itani optræder på en video (se i bunden af artiklen) iført sin hvide lægekittel. Han sidder ved sit skrivebord i et lokale, der ligner et konsultationsværelse. På lægens kittel kan man se Region Syddanmarks logo, og på bordet foran ham ligger et stetoskop. Han giver gode råd.

 

Men det er ikke professionelle råd om sygdom og helbredelse. Han forklarer derimod, hvordan man kan bruge islam til at bekæmpe djævlebesættelse …

 

På den aktuelle video fortæller Itani muslimer om, hvordan de kan håndtere deres vrede under Ramadanen.

 

Han forklarer dem, at vrede er djævelens værk, og at djævelen er skabt af ild. Derfor skal muslimer gennemføre en spirituel afvaskelse, hvis de føler vrede, mens de faster.

 

Det er ikke noget, Itani har fundet ud af gennem sin lægeuddannelse. Det er noget, som Profeten Muhammed har sagt, må man forstå.

 

Mustapha Itani bruger således sin danske lægelige autoritet til at skabe troværdighed omkring dogmatisk islamisk forkyndelse. Det skrev Den Korte Avis om onsdag.

 

Det er denne video, der har rejst kritik fra Lægeforeningen og fra regionspolitikere fra V, S og DF.

 

Løsgængeren Marianne Mørk, der selv er læge, taler om overtro.

 

Men det anfægter ikke Mustapha Itani.

 

Han vil ikke tage de otte videoer ned. De er inden for ytringsfrihedens rammer og fuldt forsvarlige, siger han.

 

“Jeg står inde for det sundhedsfaglige i videoerne. Dem er der otte af, og det er kun sporadisk, at jeg inddrager religionen. Det er en kommunikationsmetode, og det sker ikke i forkyndelsesøjemed. Kunsten er at tale et sprog, som modtagergruppen forstår. Her er det den muslimske modtagergruppe. Det er eksempler, de kan forholde sig til, og de eksempler strider ikke mod lægevidenskaben. (viborg-folkeblad.dk)

 

Dog vil han fremover sende med neutral baggrund og uden Region Syddanmarks logo.

 

Alt er foregået inden for ytringsfrihedens rammer. Men jeg har lært af denne sag, at det skal ske på en neutral baggrund. En anden gang vil jeg ikke bruge logoer eller andet, der knytter mig til Region Syddanmark, siger Mustapha Itani til avisen Danmark.

 

Men bemærk, at han IKKE siger, at han fremover ikke vil sidde i en hvid kittel uden logo fra Region Syddanmark.

 

Ros til Venstre

Mustapha Itani, der stammer fra libanon, er selv medlem af regionsrådet for Venstre.

 

I et debatindlæg fra onsdag aften roser han Venstres formand Lars Løkke Rasmussen i høje toner for hans liberale grundsyn.

 

Samtidig siger han i indlægget, at han vil kæmpe mod den voksende ekstremisme på højrefløjen.

 

Videoen blev i foråret offentliggjort på Facebook og Youtube op til den muslimske fastemåned, Ramadanen. Den er udgivet af den muslimske organisation IChange. Videoerne har IChange logo.

 

På IChange hjemmeside får man blandt andet at vide, at det kun er muslimer, der kan være medlem. Der er ikke adgang for ikke-muslimer.

 

Man kan også læse, at organisationens mission og mål er følgende:

 

I ÅR 2026 ER ICHANGE RODFÆSTET, BÆREDYGTIG OG DEN MEST REPRÆSENTATIVE, MUSLIMSKE ORGANISATION I DANMARK.

 

Dette mål vil Mustapha Itani tilsyneladende fortsat arbejde for. Det bliver interessant at følge om han fortsat vil bruge sin lægegerning i arbejdet for den muslimske organisation. Og hvor langt politikere og myndigheder vil lade ham gå.

a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…