Muslimsk friskole skiftede “Ida” ud med “Allah” i svensk sommervise

Foto: Steen Raaschou og Nyheter Idag

Luk alle muslimske skoler. De betyder stigende islamisk indflydelse, der vil angribe de vestlige frihedsværdier. Sådan har den kendte islamkritiker Ayaan Hirsi Ali advaret. Men der er ikke blevet lyttet.

 

Udviklingen har ikke desto mindre givet Hirsi Ali ret. Flere skoler i Danmark har fået advarsler og nogle har fået fjernet deres tilskud og er blevet lukket. Undervisningen var præget af fundamentalistisk islam,  og der var tråde til ekstreme islamiske organisationer. Desuden har skoler haft rod i regnskaber m.m.

 

I Sverige har man bestemt heller ikke lyttet til Hirsi Ali. Og nu tårner problemerne sig op.

 

Muslimsk skole med forbindelse til Islamisk Stat

Det er netop kommet frem, at en muslimsk skole i Gøteborg har haft 11 personer ansat som kan knyttes til et voldsforherligende islamistisk miljø, der holdes under opsigt af det svenske sikkerhedspoliti, Säpo. Mindst fire af dem har kæmpet i Syrien.

 

Flere af personerne har større eller mindre grad af tilknytning til Islamisk Stat. Det er Doku og Expressen, der har afsløret disse forhold på den muslimske skole, Vetenskapsskolan” i Gøteborg. Se også document.dk.

 

Den 15. maj blev skolens direktør, Nasser El Nadi, arresteret af Säpo.

 

Der er fortsat en af de fire, der er kommet tilbage fra Syrien, som er ansat på skolen.

 

Skolens leder, Sven-Erik Berg, siger, at skolens værdigrundlag tydeligt tager afstand fra Islamisk Stat.

 

Men han har ikke spurgt om den hjemvendtes holdning.

 

Expressen raser og spørger, hvornår regeringen vil sikre at islamisterne bliver smidt ud af den offentligt støttede muslimske skole.

 

Kritik fra Skoletilsynet

Vetenskapsskolan har tidligere været i mediernes søgelys, da Skoletilsynet aflagde beretning, omtalt her.

 

Undersøgelsen viste, at der også er problemer med et par kristne friskoler. De vil ikke undervise i videnskabeligt baseret materiale om mennesket, der nedstammer fra aber. De bruger skabelsesberetningen i stedet for.

 

På flere muslimske skoler, der omtales i rapporten, er det især behandlingen af pigerne, der får kritik.

 

Fundamentalistisk islam bygger på, at mænd bestemmer over kvinder. (Sura 4:34 i Koranen). Og det gennemsyrer tilsyneladende flere skoler.

 

Svenske sange omskrives – Ida bliver til allah

Vetenskapsskolan er en af de værste, fremgår det. Men Gøteborg har et stort antal islamister og måske det største antal islamister, som har været i krig for Islamisk Stat.

 

På skolen lærer pigerne, at kvinder ikke må omgås mænd, som de ikke er i familie med. Kvinder er underordnet. Og pigerne opfordres til at gå med islamisk tørklæde.

 

Der bliver slet ikke undervist i sex og samliv. Og det er obligatorisk at deltage i muslimsk bøn. Begge dele strider mod svensk lovgivning.

 

På skolen har man desuden rettet i teksten til svenske sange for at gøre dem mere muslimske.

 

I Astrid Lindgrens “Idas sommervise” er eksempelvis strofen “jeg får blomstrene til at blomstre” ændret til “Allah får blomsterne til at blomstre”.

 

Myndighederne vil ikke forstå, at islam er en politisk ideologi

Alle disse forhold afspejler, at islam ikke kun er en religion. Det er en lovreligion eller politisk ideologi, hvor Allahs love står over demokratisk vedtagne love.

 

Det er rettro muslimers pligt at udbrede islam men altså ikke kun som religion for den enkelte men som et helt samfundssystem.

 

Det ved Ayyan Hirsi Ali alt om fra sin opvækst i Somalia. Derfor advarer hun. Men myndighederne i Sverige og andre europæiske lande vil ikke lytte og forstå.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…