Terror i Danmark: Mistanke om planlægning af islamistisk angreb – politiet i stor aktion over hele landet

Arkiv fra Colourbox

Politiet har i dag iværksat en omfattende og koordineret politiaktion flere steder i landet.

 

Baggrunden for aktionen er mistanken om forberedelse af terrorangreb med et militant, islamistisk motiv.

 

Der er ransagninger og anholdelser flere steder i landet.

 

Det skrev politiet i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag. Kl 17 holdt politiet en kort pressebriefing. Derefter skrev Den Korte Avis denne opdatering:

 

Danskerne blev i dag mindet om, hvor alvorlig truslen fra islamistisk terror er.

 

Politiet og PET har afsløret et stort netværk af islamister i Danmark, som planlagde en omfattende terroraktion. Med massive og effektive aktioner i en stor del af landets politikredse fik man disse uhyggelige planer forpurret.

 

Der er tale om det alvorligste eller i hvert fald et af de alvorligste terrorforsøg i Danmark

 

Man har ransaget mere end 20 adresser og anholdt cirka 20 personer. Det vidner om netværkets enorme omfang – spændende fra Nordjylland til Københavns-området.

 

Ønskede at sprede død og ødelæggelse

Det vides ikke, om de formodede terrorister har forbindelse til Islamisk Stat eller andre internationale terrororganisationer.

 

Et af de store spørgsmål, der trænger sig på, er, om IS-terrorister, der er vendt tilbage fra Mellemøsten, har været involveret.

 

Alt tyder i hvert fald på, at disse islamister ønskede at sprede død og ødelæggelse i Danmark. Islamister er båret af et indædte had til et frit samfund som det danske.

 

I hvert fald nogle af de formodede terrorister er formentlig mennesker, som vores land har modtaget og givet husly. Dette er så takken.

 

De massive aktioner forhindrede, at man kunne advare hinanden

På et såkaldt doorstep-pressemøde onsdag klokken 17 informerede chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi og chefpolitiinspektør Flemming Drejer, der er operativ chef i PET, om aktionen.

 

De kunne fortælle, at alle de mistænkte var blevet anholdt med en så omfattende indsats, at ingen kunne nå at advare de andre.

 

En række af de anholdte vil blive sigtet efter den såkaldte terrorparagraf, paragraf 114 stk. 1, og de fremstilles i grundlovsforhør i morgen.

 

Det islamistiske netværk har haft remedier til at fremstille sprængstoffer og var i besiddelse af våben.

 

”Vi gør vores yderste for at passe på Danmark”

Der er tale om det alvorligste eller i hvert fald et af de alvorligste terrorforsøg i Danmark.

 

Det understreger endnu engang, at der er mennesker, der har den islamistiske fanatisme, intentionerne og kapaciteten til at gennemføre store terroraktioner i Danmark.

 

På onsdagens doorstep-pressemøde sagde operativ chef i PET, Flemming Drejer: ”Vi gør vores yderste for at passe på Danmark.”

 

Den store og effektive politiaktion bekræftede dette.

 

Vi siger tak.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…