DF’er fik stort valgbanner ødelagt – to socialdemokrater blev truet af henholdsvis autonome og unge muslimer

Michael Nedersøe og spor efter brand

Lørdag blev det tilladt at sætte valgplakater op. Starten på en demokratisk proces.

 

Men, ak. Mange bruger ikke argumenter, men skældsord og vold.

 

Siden lørdag har der været en strøm af eksempler på hærværk mod plakater og andet materiale.

 

“Desværre er visse partier i den forbindelse, ofte udsat for chikane og hærværk” siger byrådsmedlem Michael Nedersøe, der er folketingskandidat for Dansk Folkeparti i Østjylland

 

Han har selv oplevet en meget grov form for hærværk.

 

Storbanner revet ned og brændt

Lørdag gik Michael Nedersøe som så mange andre i gang med at hænge plakater op. Han havde også et kæmpestort banner, som blev sat op ud til en af hovedvejene i Horsens.

 

Sådan et banner er lidt af et scoop for en folketingskandidat. Man skal finden et sted, hvor man får lov til at sætte det op, og banneret er ikke billigt. Men det er meget synligt og bliver set af mange mennesker.

 

Måske derfor fik det kun lov til at hænge i mindre end 12 timer.

 

Så blev det flået ned og brændt.

 

“Jeg også har fået klippet plakater ned i en af oplandsbyerne. Jeg ved ikke, om det er drengestreger, eller politisk motiveret chikane/hærværk. Men det er under alle omstændigheder et angreb på demokratiet, når man forsøger, at ødelægge vores valgkampagner”, siger han.

 

“Når jeg kører rundt i min bil med reklamer får jeg godt nok tilråb fra nogle unge utilpassede indvandre, der opfører sig truende. Men jeg har heldigvis aldrig været udsat for hærværk på bilen”, siger han.

 

“Sagen er selvfølgelig meldt til politiet, og de kunne fortælle mig, at der var indløbet en anmeldelse om brand, en time tidligere, men da branden var slukket igen, havde man ikke gjort mere ved sagen, før jeg ringede.”

 

“Jeg vil ikke kritisere politiet for noget, men jeg tør godt spå om, at de ikke finder gerningsmændene, da sådanne sager er svære, at opklare.”

 

Hærværk og chikane kan skabe store problemer for kandidaterne. Plakater og bannere er dyre.

 

Men ud over det økonomiske, så kan man også risikere, at medlemmer ikke længere tør, uddele flyers i deres lokalområder, ophænge plakater eller lignende, fordi man også risikere, truende tilråb.

 

Heldigvis er borgeren, der har lagt hæk til mit storbanner, ikke blevet skræmt af episoden, og jeg har fået lov til, at opsætte en ny banner. Så må jeg se, hvor lang tid den holder”, siger Michael Nedersøe.

 

Dansk Folkeparti angrebet to gange på Fyn

På Fyn blev fire frivillige fra Dansk Folkeparti flere gange truet, da de var i gang med at hænge plakater op. (TV2 Fyn)

 

Især den ene gang var meget grov.

 

Ifølge en af de frivillige blev de truet af en maskerede mand med en køllelignede genstand i den ene hånd, som han pegede på gruppen med.

 

Han gentog flere gange: “Pil det lort ned igen, eller jeg smadrer jer”.

 

“Han peger på os med staven og siger: ‘Vær glade for, I havde et barn med, ellers havde jeg smadret jer,’” siger hun til TV2.

 

Søndag skete det igen.

 

Maskerede mænd råbte: ‘Fuck Dansk Folkeparti’ og ’skrid fra vores område’, ifølge DR Nyheder.

 

Demokrati er imod Allah

Mandag skrev vi om socialdemokraten Lars Aslan Rasmussen, der blev truet på Nørrebro af store drenge og unge mænd. Muslimer skal ikke stemme. Demokrati stride mod Allah sagde de. Og så fik han denne besked: “Skrid, det er vores område”.

 

Og plakaterne blev senere revet ned, skrev Lars Aslan Rasmussen på Facebook.

 

“Landsforræder”

Jakob Thiemann, socialdemokratisk folketingskandidat fik 3 valgplakater på Tomsgårdsvej revet ned.

 

“…og mens jeg samlede de ødelagte op, og erstattede dem med nye, gik autonome forbi og råbte klasseforræder”, skriver Jakob Thiemann på Facebook ifølge uriasposten.dk. Han skrev videre:

 

“De plakater jeg satte op i stedet blev prompte revet ned af andre autonome, der end da stjal 3 ødelagte plakater fra parkeringspladsen, hvor min kampagnebil holdt parkeret. De tre plakater stod lænet op ad min bil, og da jeg kom tilbage for at hente dem, var de forsvundet. To autonome stod ved min boligblok og holdt tydeligvis øje med min bil, og at jeg var i gang med at sætte nye plakater op. … Hvad sker for den slags mennesker?”

 

En hel hjemmeside om ødelagte plakater

Antifascistisk Aktion har etableret hjemmesiden Valgplakat.info, der har til hensigt at samle info om tilstedeværelse af ‘plakater fra højreradikale partier’. Det skriver uriasposten.dk.

 

Uriasposten.dk skrev dagen før om en anden venstreekstremistisk gruppe, der tilsyneladende laver en form for konkurrence om at ødelægge valgplakater og lignende. Man kan blandt andet se fotos af plakater for Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti, der er ødelagt.

 

Michael Nedersøe: “Det er åbenbart let, at slå sig op som et rummelig og tolerant menneske, altså lige så længe man deler samme værdisæt og ellers ser man ofte, at der bliver reageret med hærværk og vold og dette er ikke kun under valgkampe.”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…