Mette Frederiksen blev hyldet til FN’s klimatopmøde – men hun fortalte ikke sandheden om vindmøllerne

Tillid er noget, man skal gøre sig fortjent til!

 

I åbningstalen i Folketinget 1. oktober 2019 talte statsminister Mette Frederiksen meget om tillid, men hvis befolkningen skal have tillid til politikerne, skal de være ærlige. Politikere lyver måske ikke – men de fortæller heller ikke altid hele sandheden.

 

Mette Frederiksen til FN’s klimatopmøde i New York

Danmark var af FNs generalsekretær blevet bedt om at indlede klimatopmødet i New York 23. september 2019 for at øge indsatsen med den grønne omstilling, og statsminister Mette Frederiksen fortalte om Danmark som et eksempel, andre lande burde følge!

 

Men hun fortalte ikke sandheden. Hun fortalte ikke, at dansk vindkraft kun forsyner landet med 8% energi, og at nødvendig backup af biomasse af træ udgør ca. 74% af den vedvarende energi – og at det er mere sort end kul!

 

Hvis dansk vindenergi blev udbredt til resten af verden ville det opbruge ressourcer og som backup bruge massevis af træ – det ville i virkeligheden være med til at øge den globale opvarmning.

 

 

Klimaminister Dan Jørgensen, der har en rigtig forfatter-taleskriver Kaspar Colding Nielsen, fik en strålende debut ud i talekunst og prøvede at lave en dobbelt Kennedy med slagordene: Danmark vil vise verden, hvordan man investerer grønt.

 

Men han har vist kun eet svar – flere vindmøller.

 

Det vil betyde endnu mere overskudsstrøm, når det blæser – og intet strøm, når det ikke blæser!

 

Stor forurening, når de gamle vindmøller snart skrottes

Efter 20 år med udbygning af vindmøller, kommer nu skrotning af gamle vindmøller, der har holdt i godt 20 år.

 

Måske vil man gøre som i Wyoming i USA, hvor 900 gigantiske vindmøllevinger begraves, da de er vanskelige at genbruge og svære at knuse og indeholder epoxy, som er giftigt.

 

I Danmark kasseres ifølge Miljøstyrelsen årligt 7-10.000 t glasfibermateriale stigende til 12-15.000 t i 2020.

 

Desuden sendte vi i 2017 ca. 48.000 t plasticaffald til Østen, og politikere undrer sig over den beslutning, de tilsyneladende ikke kendte til. Skal danske vindmøller også skrottes i Asien?

 

Atomkraft baseret på thorium

Atomkraft er begyndt at dukke op i debatten om en energiforsyning, der kan sikre klima og miljø.

 

Men det skal være en ny form for atomkraft baseret på råstoffet thorium.

 

I Debatten 26.9.19 med Clement Kjersgaard fortalte statskundskabsstuderende Theis Palm, at vindenergi kun leverer 8% af al dansk energi, og at atomkraft ville være det rigtige at indføre som en ren energi – og henviste bl.a. til Frankrig som havde stor reduktion af CO2 pga. landets atomkraft.

 

Ida Auken sagde, at Indien havde en af verdens største solcelleanlæg men nævnte ikke, at i det tørre område i Sydindien støver det, så der bruges millioner af liter vand til at rense solcellerne. Samtidig har der været tørke i området, og i Chennai, der huser ca. 10 mio. indbyggere, var der i lang tid ikke vand i hanerne. Indien er i fuld gang med at bygge flere atomkraftværker (Ing.19.4.18)

 

Hvis man skal have en mulighed for at bremse den globale opvarmning bør man inkludere atomkraft baseret på thorium.

 

Lige fra man i 1970-1980erne skabte en frygt mod atomkraft og derefter ikke ønskede at bruge den til fredelige formål, har den politiske venstrefløj ikke villet røre ved en energi, der kunne have ændret verdens gang – men dermed har venstrefløjen indirekte støttet kul- og olieindustrien. Der er brugt store summer på at udvikle en vindindustri, der bruger cement/beton, stål, sjældne jordarter og giften epoxy til glasfiber – og andre ressourcer, som kunne have været anvendt til boliger og broer – og nu skal skrottes. Kan man stille politikere til ansvar, hvis de træffer de forkerte beslutninger som øger den globale opvarmning i stedet for at reducere den?

 

Danmark er et lavtliggende land, som vil blive ramt, hvis/når vandet stiger, og man er slet ikke begyndt at sikre de danske kyster. Holland er langt fremme, da man forstår alvoren ved de forventede havstigninger. Man tænker heller ikke på, at en tzunami fremkaldt af permafrostens afsmeltning i de norske fjelde og efterfølgende jordskred kan udløse en bølge, der i fortiden var op mod 73 m høj – hvilket man overhovedet ikke i dag har fantasi til at forestille sig.

 

Vi bør lytte til videnskaben, og FNs klimapanel IPCC siger, at atomkraft bør inkluderes, hvis man skal bremse udledningen af CO2. Den danske forskergruppe Seaborg Technologies er ved at udvikle en thorium waste burner men på privat basis. I Danmark burde man forske i atomkraft baseret på thorium, som findes i store mængder i Grønland. Dansk forskning i atomkraft har ligget brak af ideologiske årsager, men den globale opvarmning kan ikke bremses ved vindkraft!

 

Jonna Vejrup Carlsen, global-alarm.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…