Muslimer indtager københavnsk park for at fejre Ramadanens afslutning – naive politikere lader det bare ske

Muslimer fejrer Eid i Rødkildeparken

Nørrebro og NordVest er gamle arbejderkvarterer i København, som muslimer nu er ved at overtage.

 

Det fik man en fornemmelse af tirsdag, hvor Ramadanens afslutning blev fejret med en fest, Eid i Rønkildeparken ved Bellahøj i NordVest, der er nabo til Nørrebro.

 

Den var arrangeret af den fundamentalistiske muslimske organisation, Det Islamiske Trossamfund.

 

To unge mænd var taget derud for at tage fotos og video. Det måtte de opgive. Det blev kun til et par fotos fra en altan.

 

“Vi turde ikke at gå rundt mellem folk, der var nogle mænd, vi var bange for”, siger den ene af dem.

 

Ramadan er meget mere end en religiøs tradition

Ramadanen er muslimernes hellige måned, hvor de skal faste fra solopgang til solnedgang.

 

I forbindelse med Ramadanen kan man iagttage, hvordan Danmark bliver mere muslimsk. Der bliver nu holdt Iftar og Eid i det offentlige rum

 

Iftar er det måltid muslimer under Ramadanen indtager efter solnedgang.

 

Lørdag havde muslimer fået tilladelse til at afholde Iftar på Rådhuspladsen i København. På fotos så det ud til, at flere hundrede var mødt frem. Omtalt i Den Korte Avis

 

De spiste sammen ved lange papirsduge, der var rullet ud over Rådhuspladsen.

 

Det samme skete sidste år. (Den Korte Avis)

 

 

 

 

 

 

 

 

Iftar 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter måltidet var der fællesbøn ved Rådhusets mur. Mændene forrest og kvinderne et sted bagved.

 

Eid i NordVest i København

I dag begyndte muslimer så at fejre Eid, som eksempelvis i Rønkildeparken i NordVest kvarteret i København, hvor der i dag bor mange indvandrere med muslimsk baggrund.

 

Der har været store Eid fester i flere år i indvandrertætte områder.

 

Her er en video fra 2017 fra Eid i Gellerup i Aarhus Vest, hvor mænd og kvinder sidder adskilt:

 

Se artikel i Den Korte Avis her

Naive Danmark

Når muslimer uden videre får tilladelse til at bruge Rådhuspladsen til en muslimsk højtid er det udtryk for det danske samfunds naivitet og uvidenhed.

 

Religionsfrihed er en vigtig og grundlæggende del af vores frihedsrettigheder.

 

Men religionsfrihed betyder ikke, at enhver kan gøre hvad som helst i det offentlige rum under henvisning til, at det er en del af deres religion.

 

Desuden er Ramadan ikke bare et religiøst ritual som så meget andet.

 

Det er et udtryk for, at islam er en lovreligion. Koranen er et omfattende sæt af love og regler for samfundet og menneskers levevis, sharia. De er indstiftet af Allah og står grundlæggende i modstrid til demokrati.

 

Sharia bestemmer, hvad der er tilladt (halal) og hvad der er forbudt (haram) for muslimer. Disse regler betyder, at der ofte er en mur mellem muslimer og ikke-muslimer. Noget der for eksempel kommer til udtryk i en distance, ligegyldighed eller fjendtlighed over for danske værdier (‘min datter må ikke være for dansk’).

 

Hvis man som muslim sætter sig op mod disse regler kan det betyde, at man betragtes som frafalden – hvad der kan få store konsekvenser.

 

Ramadanen skal tjene til at holde muslimer fast på den rigtige side af muren, så de følge det Koranen har bestemt, der er halal og haram, og den skal sikre, at muslimer holder afstand til ikke-muslimer. Det forklaret helt direkte på islam.dk:

 

“Den spirituelle betydning af fasten er renhed og afgiftning af sindet. Det handler for en muslim om, at lægge yderligere afstand til, hvad Gud har forbudt, så man lærer at leve i endnu mere sikker afstand til det onde og forbudte og kommer tættere på det, der er godt og tilskyndet af Gud.”

 

Og når Iftar og Ramadanen bliver henlagt til offentlige pladser kan man også se forbindelsen til islam.

 

Det er muslimers pligt at udbrede islam. Og det bidrager Iftar og Ramadanen til.

 

Marie Krarup, MF for DF, foreslog sidste år, at forbyde Iftar på Rådhuspladsen.

 

Myndighederne vil måske påstå, at det kan de ikke.

 

Men selv hvis det er rigtigt, så burde politikere sand for dyden taget klart afstand fra sharia. Sharias kvindesyn betyder såleds, at kvinder skal holde sig bag mænd og sidde adskilt fra mænd for eksempel under den muslimske bøn.

 

Det gjorde politikere faktisk i 2009, da Hizb ut-Tahrir holdt et møde i Den Sorte Diamant, hvor tilhørerne var opdelt efter køn. Mange ministre fra Anders Fogh Rasmussens regering og folketingsmedlemmer deltog dengang i en demonstration, mens deltagerne ankom til hizb ut-Tahrirs møde.

 

Men den slags protester stoppede stort set – indtil i år, hvor der var flere: Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti var der. Rasmus Paludan fra Stram Kurs. Generation Identitære. Og en lille flok med Dannebrog.

 

Men hvad er der blevet af Venstres og Socialdemokraternes folketingsmedlemmer?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…