39 mennesker, heraf en teenager, frøs ihjel i en lastbil i London – en effektiv grænsekontrol i EU kunne måske have forhindret det

En effektiv grænsekontrol i EU kunne måske have forhindret et tragiske endeligt for 39 mennesker, heraf en teenager.

 

De frøs ihjel i en lastbilcontainer, der var parkeret i Essex øst for London, skriver den engelske avis Daily Mail.

 

Lastbilens nordirske chauffør er nu anholdt.

 

Det var reddere i en ambulance, der gjorde det uhyggelige fund, da de var kaldt ud til et område, Thurrock, der fungerer som rasteplads for lastbiler.

 

Forsøger at identificere ofrene

Politimesteren i Essex, Andrew Marin, siger i en pressemeddelelse, at der er tale om en tragisk hændelse, hvor et stort antal mennesker har mistet deres liv, og man forsøger nu at finde ud af, hvad der er sket.

 

”Vi er i færd med at identificere ofrene, men jeg forventer, at det kan tage lang tid, lyder det fra politimesteren, som fortsætter:

 

”Vi mener, at lastbilen kommer fra Bulgarien og kom ind via Holyhead (Wales, red.) lørdag den 19. oktober, og vi arbejder nu tæt sammen med vore europæiske kollegaer i den videre efterforskning.”

 

En restaurationsmedarbejder i industriområdet, der ikke ønskede at blive navngivet, siger til Daily Mail, at området blev aflukket af politiet i morges.

 

”Der er en masse politi og kriminalteknikere,” fortæller restaurationsmedarbejderen og fortsætter:

 

”Vi har lige set, hvad der er blevet sagt online. Det er forfærdeligt. Vi troede først, at nogen var gået ind i en lastbil, men det her er bare forfærdeligt,” lyder det fra medarbejderen, som fortsætter:

 

”Menneskehandel er en modbydelig og farlig forretning. Dette er en stor efterforskning for Essex Police. Lad os håbe, at de bringer disse mordere til retfærdighed.”

 

Premierminister Boris Johnson: ”Jeg er rystet!”

På trods af, at han har hænderne fulde med problemer med et mildt sagt kaotisk parlament, der ikke kan finde deres egne ben i spørgsmålet brexit, har den engelske premierminister Boris Johnsen også haft tid til at beskæftige sig med det uhyggelige fund.

 

Således tweetede Boris Johnson tidligere i dag, at:

 

”Jeg er forfærdet over denne tragiske hændelse i Essex. Jeg modtager regelmæssige opdateringer, og Indenrigsministeriet vil arbejde tæt sammen med politiet i Essex, for at opklare nøjagtigt, hvad der er sket. Mine tanker er med alle dem, der mistede deres liv og deres kære.”

 

Er kommet fra Bulgarien til England via Frankrig og Irland

Den normale rute fra det europæiske fastland til England går via Calais i Frankrig og Dover i England, men her er der nu indført skærpet grænsekontrol.

 

For at undgå det, mener man i Den Internationale Transportorganisations engelske afdeling, at lastbilen med sin menneskelast har taget ruten fra Cherburg i Frankrig til den irske havn Rossclare.

 

Derfra videre til Dublin, hvor chaufføren har taget færgen til Holyhead i Wales og derefter kørt direkte tværs ned gennem England til Essex.

 

”Det er en uortodoks rute, der kræver en dags ekstra rejse, men er oplagt, hvis man vil undgå den skærpede kontrol i Calais og Dover, ” siger Seamus Leheny fra den engelske afdeling af Den Internationale Transportorganisation til Daily Mail.

 

Tilbage står, at hele denne tragiske sag endnu engang afspejler det vanvid, som den symbolske nedlæggelse af grænser et udtryk for alene med den begrundelse, at EU officielt skal fremstå som en union uden nationalstater.

 

Læs mere her:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-7604041/39-dead-bodies-container-Thurrock-police-say.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…