Han var dømt for islamisk terror, men blev løsladt før tid – fredag dræbte han to i et nyt terrorangreb i London

(Skærmprint fra DailyMail)

Det var en islamistisk terrorist, som dræbte to og sårede tre på London Bridge fredag. De dræbte er en mand og en kvinde. To kvinder og en mand blev såret.

 

Efter at være blevet afvæbnet af civile på London Bridge blev den formodede gerningsmand skudt og dræbt af politiet.

 

Manden havde på daværende tidspunkt et bælte spændt om livet, som senere viste sig at være en attrap for et bombebælte.

 

Han blev dømt for terror i 2012. Han havde planlagt at bombe Londons børs. Han blev også dømt for at opfører en islamisk Al-Qaeda inspireret træningslejr i Kashmir sammen med flere andre.

 

Hans navn er Usman Khan, 28, og han er fra Staffordshire.

 

I 2012 blev han idømt livsvarigt fængsel. Straffen blev nedsat, og han blev løsladt i december 2018. Dette til trods for, at den dommer, der havde givet ham livsvarigt, havde kaldt ham “en farlig mand”.

 

Fotos fra Daily Mail viser Usman Khan,. Desuden er der et foto af ham sammen med hans Al Qaeda-celle, som planlagde en terroraktion før jul i 2010, skriver Daily Mail.

 

Han havde fodlænke på, da han blev løsladt, og skulle overvåges. Men det hjalp ikke ofrene på London Bridge.

 

Den afstumpede islamiske terrorist havde såmænd for nylig deltaget i en konference om rehabilitering arrangeret af Cambridge University. En understregning af den naivitet, der har præget samfundets håndtering af ham.

 

Usman Khan blev skudt af politiet. Men først havde flere modige borger forsøgt at uskadeliggøre ham. De brugte en skumslukker som våben, og det lykkedes for en mand at tage den ene kniv fra terroristen.

 

– Dette individ var kendt blandt myndighederne, da han var dømt i 2012 for lovovertrædelser med forbindelse til terrorisme, meddeler Neil Basu, talsmand for det britiske antiterrorkorps.

 

– Han blev prøveløsladt fra fængslet i december 2018, og nu er et af hovedelementerne i efterforskningen at finde ud af, hvordan han lykkedes med at gennemføre angrebet.

 

Politiet søger ikke aktivt efter andre involverede i angrebet.

 

Tidligere fredag aften kaldte premierminister Boris Johnson det for en “fejl” at løslade kriminelle, der har begået “alvorlig og voldelig” kriminalitet, for tidligt.

 

På tidspunktet for angrebet var området stuvende fyldt med mennesker, der havde spist frokost på de mange små restauranter omkring broen.


Boris Johnson afbrød vælgermøde

På tidspunktet for angrebet var var den britiske premierminister Boris Johnson ( C ) til vælgermøde i sin valgkreds, Hillington i den vestlige del af Stor-London.

 

Så snart han blev informeret, afbrød han vælgermødet og tog tilbage til Downing Street 10, hvor han nu følger udviklingen.

 

Syv blev dræbt og 48 såret under tidligere terror op London Bridge

Angrebet i dag fandt sted blot lidt over to år efter, at London Bridge sidst var skueplads for et blodigt terrorangreb.

 

Lørdag aften den 3. juni 2017 pløjede tre gerningsmænd i en varevogn ind i fodgængerne på London Bridge, og fortsatte til det nærliggende Borough Market.

 

Her forlod de bilen og gik til angreb på folk med machetelignende knive, og blev ved, indtil de blev skudt og dræbt politiet, der ankom til stedet otte minutter efter, at angrebet var startet.

 

De nåede dengang at dræbe i alt syv og såre 48.

 

Motivet til angrebet er aldrig blevet klarlagt.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…