Video: Lærere på Ørestad Gymnasium klappede i 10 minutter af elever, der buhede og råbte luder efter minister

wikipedia

Undervisningsminister Merete Riisager ankom sammen med sognepræst Kathrine Lilleør til Ørestad Gymnasium for at diskutere demokratisk dannelse med eleverne på Ørestads Gymnasium.

 

Her blev hun mødt med pøbelagtig adfærd fra en større gruppe elever. Det var så groft og ubehageligt, at ministeren måtte forlade gymnasiet inden mødet for alvor kom i gang.

 

Der har ikke været sanktioner mod eleverne.

 

Tværtimod modtog de fredag 10 minutter lang klapsalve fra størstedelen af gymnasiets lærere. Det kan ses i videoen i bunden af artiklen.

 

Forløbet

Da Merete Riisager ankom til gymnasiet blev hun mødt af hundrevis af elever, som stod langs trappen og gangene. De grinede, buhede, klappede og råbte af ministeren og hendes følge.

 

Der blev råbt luder og muligvis også kastet mindre genstande.

 

Uden for det lokale hvor debatten skulle finde sted stod en stor folk elever og hujede og bankede på den store rude ind til lokalet.

 

Årsagen var ministeriets sparekrav til landets gymnasier.

 

Ministerens ledsagere omtaler begge stemningen som ”aggressiv” og ”vild”.

 

Til sidst opgave ministeren at gennemføre mødet og forlod skolen.

 

Ingen sanktioner men lang hyldest til eleverne fra lærerne

Dette forløb rejste en stor debat i offentligheden.

 

Og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har netop rettet en sønderlemmende kritik af skolens ledelse for ikke at gribe ind. Den har også kritiseret, at der ikke har været sanktioner mod de eleverne. Det fremgår af en aktindsigt Berlingske har fået.

 

Men det havde ledelsen og lærere bestemt ikke tænkt sig at rette sig efter.

 

Tværtimod kom de fredag eleverne til undsætning. Ja mere end det: De hyldede eleverne for deres opførsel.

 

Da eleverne fredag gik til frokost i kantinen stod gymnasiets lærere på rad og række og klappede. Det kan man læse i en besked på Facebook fredag 29.3 (via document.dk):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forløbet beskrives også i b.dk 29.3 Avisen skriver blandt andet:

 

“Inden frikvartere gik i gang havde næsten hele den samlede lærerstand taget opstilling på den snoede trappe, der binder gymnasiets åbne etager sammen. Nogle af eleverne kiggede undrende på deres undervisere og hviskede til hinanden.

 

Så begyndte lærerne at klappe. De stod i to rækker langs trappens gelændere, og de blev stående og klappede uafbrudt i ti minutter, mens eleverne kom ud fra klasselokalerne og gik ned ad trappen for at nå til kantinen i stueetagen.“

 

Desuden har avisen lagt en video ud på Facebook, som kan ses i bunden af artiklen.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…