Kritik af fransk selvcensur som følge af frygt for venstrefløjens “rigtige” meninger

Isabelle Babéris

PARIS: Den franske avis Le Figaro udgiver et tillæg, som i nyeste nummer retter en skarp kritik mod tiltagende franske selvcensur af frygt for venstrefløjens “rigtige” meninger

 

Som eksempler nævnes boykot af en teaterforestilling i Montpellier, fordi den er finnsieret af det israelske kulturministerium.

 

Man mindes, hvordan alle efter myrderierne på det satiriske ugeblad Charlie Hebdos redaktion gik rundt med protester som “Jeg er Charlie”, men…

 

Hvorfor “men” , spørger bladet inkvisitorisk.

 

Jo, for man bør ikke spotte immigranterne og deres profet.

 

Ekstremisterne på venstrefløjen spændte ben for, at filosoffen og historikeren Marcel Gauchet kunne deltage i en konference. Han er redaktør af den intellektuelle revy “Le Debat” og er på linie med den højreorienterede skribent Raymond Aron.

 

En reklame for undertøjsfirmaet Aubade blev hængt ud af de venstreorienterede som “sexisme”.

 

Ingen tvivl om, at censur er ved at vende tilbage i Frankrig. Især med kunst og litteratur.

 

En specialist i teaterkunst Isabelle Barbéris blev angrebet for at være politisk ukorrekt.

 

Hendes brøde var at have arbejdet for det franske Disneyland. En sådan sympati for det kapitalistiske USA huede ikke de venstreorienterede.

 

Ugebladet, der er ærgerligt over den voksende selvcensur, påkalder sig støtte fra  Voltaire, der vist sagde, at han var mod sine modstanderes synspunkter, men parat til at dø for deres ret til at udtrykke dem.

 

Hvor er du, Voltaire. Kom tilbage, skrev ugebladet. De er allesammen blevet skruptossede.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…