Kriminelle somaliere: Send dem hjem, lyder det fra politikere, som selv har givet over halvdelen af dem dansk statsborgerskab

Foto: Folketinget og arkivskærmprint fra YouTube

Det er ikke kun her i avisen, vi med jævne mellemrum har skrevet om somaliernes omfattende kriminalitet i Danmark.

 

Forleden tog B.T. tråden op og skrev, at somalierne er den gruppe ikke-vestlige indvandrere, som har den højeste kriminalitet.

 

Det drejer sig om intet mindre end 1.111 domme for personfarlig kriminalitet over en femårig periode.

 

Og de skal udvises, mener en række politikere.

 

Men der er blot lige et par detaljer, disse politikere i den forbindelse helt glemmer.

 

De har givet over halvdelen af somalierne dansk statsborgerskab

Den socialdemokratiske ordfører Trine Bramsen er en af dem, der to gange om året deltager den rundhåndede at uddeling danske statsborgerskaber til somaliere, libanesere og andre afrikanske og mellemøstlige typer.

 

”Danmark skal ikke være et slaraffenland for udenlandske kriminelle. Hvis man kommer her til og begår alvorlig kriminalitet som personfarlig kriminalitet, så skal man have en billet ud af landet,” lyder det ifølge B.T. fra Trine Bramsen.

 

Hendes ordførerkollega fra De Radikale er helt enig:

 

”Det er forfærdeligt, at der begås den slags kriminalitet herhjemme, og som radikal mener jeg, at de, der begår den, skal sendes hjem,” fastslår ligeledes De Radikales retsordfører, Lotte Rud, til B.T.

 

Men så ligetil er det ikke, og det kan begge ordførere takke sig selv og deres partier for.

 

De har været med til at sikre, at langt over halvdelen af somalierne i Danmark ikke kan sendes hjem.

 

Således har i alt 12.447 somaliere ud af de 21.227 somaliere, der boede i Danmark den 1. januar i år, fået dansk statsborgerskab, og kan derfor ikke udvises uanset hvor megen kriminalitet, de begår.

 

Og somalierne er ikke de eneste – tværtimod

Takke være blandt andre Trine Bramsen og Lotte Rud har ligeledes over hundrede tusinde fra de mest kriminelle muslimske indvandrergrupper i Danmark fået dansk statsborgerskab.

 

Ud over somalierne drejer det sig om tyrkere, libanesere, irakere med flere. De udgør med små 186.000 personer suverænt de seks meste kriminelle grupper, og af dem har langt over halvdelen eller i alt små 115.000 nu fået dansk statsborgerskab.

 

Det drejer sig om personer med oprindelse i følgende lande, og som havde fast bopæl i Danmark den 1. januar 2019:

 

Tyrkere: I alt 63.819 personer, og hvoraf over halvdelen eller i alt 34.356 personer fået dansk statsborgerskab.

 

Irakere: I alt 33.089 personer, hvoraf over halvdelen eller i alt 22.685 personer fået dansk statsborgerskab.

 

Libanesere: I alt 27.076 personer, og af dem havde ikke færre end 23.238 fået dansk statsborgerskab. Hovedparten som statsløse palæstinensere fra Libanon.

 

Iranere: I alt 21.432 personer, og af dem havde over halvdelen eller i alt 12.208 personer fået dansk statsborgerskab.

 

Afghanere: I alt 19.088 personer, og af dem havde næsten halvdelen eller i alt 9.475 personer fået dansk statsborgerskab.

 

Personfarlig kriminalitet – er voldsom overrepræsenteret

Inklusive somalierne er mænd fra disse grupper voldsomt overrepræsenterede, når det drejer sig om peronfarlig kriminalitet.

 

I alderen 15 – 79 år udgjorde i 2017 de 3,4 procent af den samlede mandlige befolkning i Danmark i den pågældende alder, men med 871 voldsdomme i 2017 udgjorde de hele 14,5 procent af samtlige 6.014 volddømte i 2017.

 

Ligeledes udgjorde de med ikke færre end 16 voldtægtsdomme i 2017 i alt 18,6 procent af samtlige voldtægtsdømte.

 

Deres voldsomme kriminelle overrepræsentation illustreres også af, at der i 2017 blev afsagt i alt 5.884 ubetingede fængselsdomme. Af dem blev de 16,5 procent eller i alt 970 afsagt over personer fra de nævnte fem lande plus somaliere.

 

En billig omgang

Så det en billig omgang blot at sige udvisning, når det drejer sig om kriminelle fra de ovennævnte grupper, og hvor et pænt stykke over halvdelen af dem  har fået danske statsborgerskaber af de politikere, der siger, at man bare kan udvise dem.

 

Især når man tager i betragtning, at de selvsamme politikere også i år står parate, når Folketinget skal til uddeler danske statsborgerskaber i grams.

 

Dansk Folkepartis krav om kun at uddele maksimum et tusinde statsborgerskaber om året til primært personer af vestlig oprindelse hidtil ikke haft nogen gang på jorden i det nuværende Folketing.

 

Og efter alle solemærker at dømme da slet ikke i det kommende.

 

Denne artikel er baseret på følgende kilder:

https://www.statistikbanken.dk/10021 (Tabelkode: FOLK2)

 

https://www.statistikbanken.dk/10338 (Tabelkode: STRAFNA4)

 

https://www.statistikbanken.dk/10338 (Tabelkode: STRAFNAB)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…