Kriminelle på begge sider af Øresund har for alvor fundet hinanden – og det er ikke kun de bandekriminelle

Wikimedia

Efter længere tids efterforskning har Københavns Politi i dag onsdag anholdt fem personer mistænkt for omfattende moms- og skattesvig i en stor aktion i Storkøbenhavn og Sverige.

 

 

Fem mænd i alderen 29 til 58 år er i dag blevet anholdt i en anholdelses- og ransagningsaktion på en række privatadresser og en virksomhed i Storkøbenhavn og Sydsverige.

 

 

Den omfattende efterforskning og dagens aktion er sket i et samarbejde mellem Københavns Politi, SØIK, Rigspolitiets NC3 og svensk politi.

 

 

Har svindlet det offentlige for et tocifret millionbeløb

De fem personer er mistænkt for at have unddraget det offentlige et tocifret millionbeløb i moms og skat gennem en række håndværksvirksomheder.

 

 

”Vi har desværre efterhånden stor erfaring med denne form for sager om organiseret økonomisk kriminalitet. Disse kriminelle opretter komplicerede virksomhedsstrukturer, hvis formål er at svindle statskassen for vores alles skattekroner,” siger leder af Afdelingen for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Peter Reisz i en pressemeddelelse.

 

 

Tre af de fire mænd, der blev anholdt i Danmark, vil blive fremstillet i Dommervagten i København senere i dag med krav om varetægtsfængsling. Den femte person, der blev anholdt i Sverige, vil blive begæret udleveret.

Der resterer et betydeligt efterforskningsarbejde, og det kan ikke udelukkes, at der vil komme flere anholdelser eller sigtelser.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…