Pernille Skipper blev afsløret i alliance med islamist – nu har Enhedslisten ekskluderet ham

Venstrefløjen i Danmark og det øvrige Europa har det svært med rettro muslimer.

 

Enhedslisten for eksempel siger, at de bekæmper kvindeundertrykkelse. Men samtidig tager de sjældent afstand fra fundamentalistiske muslimer – som de ligefrem kan have en alliance med.

 

Asmaa Abdol-Hamid, der ikke vil give hånd til mænd, var eksempelvis for år tilbage medlem af Enhedslisten.

 

Og helt aktuelt er det kommet frem, at den radikale islamist Kasem Said Ahmed har været medlem af Enhedslisten.

 

Partiet har netop ekskluderet ham for tre år gamle udtalelser.

 

Alliance under valgkampen

Under valgkampen i april måned arbejdede flere muslimske ledere ihærdigt for at skaffe muslimske stemmer til De Radikale og Enhedslisten.  Det gjorde de, fordi de mente, at disse partier fremmer islams sag og muslimske interesser i Danmark.

 

En af dem var den radikale islamist Kasem Said Ahmad. Det skrev flere medier om, også Den Korte Avis.

 

Det kom også frem, at Pernille Skipper under valgkampen var blevet set offentligt med Kasem Said Ahmad. Det var i slutningen af april.

 

27. april 2019 optrådte Pernille Skipper på en palæstinensisk konference, der blev afholdt i Danmark. Kasem Said Ahmad er en af hovedkræfterne bag arrangementet. Det skrev Den korte Avis om.

 

Her blev Pernille skipper og Kasem Ahmed fotograferet smilende og tæt sammen. Foto fra Free Speech Blog

 

Alliancen mellem Enhedslisten, De Radikale og fundamentalistiske muslimer udløste en del medieomtale og kritik.

 

Kasem Ahmad er kendt som tidligere talsmand for Islamisk Trossamfund. Han var med i den delegation af muslimer, der i 2006 rejste rundt i Mellemøsten og piskede en stemning op mod Muhammed-tegningerne.

 

Der er også fotos fra 2008, hvor han går forrest i en demonstration sammen med folk fra Hizb ut-Tahrir.

 

I 2016 ville han heller ikke tage afstand fra stening af utro kvinder.

 

Det var det år hvor TV2 bragte en serie opsigtsvækkende afsløringer af muslimske parallelsamfund i Danmark: “Moskeer bag sløret”. De viste hvordan ekstreme islamistiske holdninger trives i danske boligområder med foragt for vantro danskere og .kvindeundertrykkelse. Man hørte også en imam undervise i islamisk retssystem, sharia.

 

I den forbindelse blev Kasem Ahmad interviewet af DR om sin holdning til stening af utro kvinder. Her kom det frem, at han ikke ville tage afstand fra stening.

 

Nu har disse udtalelser fået konsekvenser for Kasem Ahmad.

 

Det viser sig nemlig, at Kasem Ahmad har været medlem af Enhedslisten.

 

Men han er netop blevet ekskluderet fra partiet på grund af udtalelserne fra 2016. Det skriver altinget.dk

 

Men der skulle altså gå hele tre år. Hvorfor det?

 

Altinget henviser til Solidaritet, der skriver:

 

“Enhedslisten har ekskluderet den tidligere talsmand for Islamisk Trossamfund, Kasem Said Ahmad, for at have forsvaret stening af kvinder for utugt.

 

Det erfarer Solidaritet.dk, efter at det i referatet fra det seneste hovedbestyrelsesmøde fremgår, at et medlem er blevet ekskluderet »på baggrund af, at han offentligt havde forsvaret, at kvinder bør straffes for utroskab«.”

 

Bladet skriver videre om baggrunden for eksklusionen:

 

“Ifølge Solidaritet.dks oplysninger faldt de udtalelser, som nu har ført til eksklusionen, blandt andet i 2016 i et interview i Deadline på DR2, hvor Kasem Said Ahmad forsvarede imamer, som underviste muslimer om stening og pisk. Det var kort tid efter, at TV 2-dokumentaren »Moskéerne bag sløret« med skjult kamera havde afsløret, hvordan den danske imam, Abu Bilal fra moskeen på Grimhøjvej i Aarhus, underviste i islams retssystem, sharia.

 

»Hvis en ægteskabsbryder, enten mand eller kvinde, begår hor, så er deres blod halal, og de skal dræbes ved stening. Hvis hun er jomfru, så er straffen piskeslag,« lød det blandt andet på optagelserne.

 

Kasem Said Ahmad forklarede efterfølgende i interviewet i DR, at det var fornuftigt at tale om stening som straf for utugt, som imamerne i dokumentaren gjorde. Det kunne bruges præventivt imod utroskab.

 

»Vi kan forhindre, at folk har sex uden for ægteskabet. Hvad er straffen for det i Danmark? Der er ingen straf for det. Hvordan skal vi ellers holde familierne sammen?« lød det fra Kasem Said Ahmad.

 

Kasem Ahmad understregede, at sharia-lovgivning ikke kunne implementeres i Danmark, og at det var dansk lovgivning, der gjaldt her. Alligevel ville han ikke tage afstand fra stening:

 

»Tage afstand? Jeg er stolt af det. Jeg er stolt af min sharia-lovgivning, jeg kan ikke tage afstand fra min religion, hverken straffesystemet eller sharia – for hvis jeg tager afstand, er jeg ikke muslim mere,« sagde Kasem Said Ahmad.”

 

Er det kold beregning eller tøbrud?

Man kan kalde venstrefløjens holdning til islam og sharia for hyklerisk, dobbeltmoralsk og kynisk.

 

Måske har venstrefløjen manglet et offer, den kan kæmpe for. Arbejderklassen dur ikke rigtig længere. Derfor har man kastet sig over indvandrere og især indvandrere med muslimsk baggrund som de stakkels ofre, der skal hjælpes.

 

For at kunne gøre det, har man gjort vold på virkeligheden. Man har i vidt omfang fortrængt islams syn på kvinder, personlig frihed, demokrati og et religiøst styret samfund.

 

Det hænger slet ikke sammen.

 

Man kan frygte, at eksklusionen bare er et forsøg på at fjerne sporene fra en dårlig medieomtale. Udtalelsen er tre år gammel, men det er først nu efter medieomtalen, at Enhedslisten reagerer.

 

Eller er det måske begyndelsen til at rydde op i et helt usammenhængende værdigrundlag?

 

Kold beregning eller tøbrud?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…