Han klagede til DR over Christine Cordsen, der kaldte danskere “grisefarvede” – nu er der svar

Christine Cordsen (Foto: Twitter)

Det er en slem fugl der gør i sin egen rede!

 

Men ikke des do mindre er det lige præcist det, DR-journalisten Christine Cordsen præsterede, da hun i TV tirsdag den 1. januar kaldte danskere for “grisefarvede”.

 

Hun sviner sine egne landsmæd til med det, som lektor emeritus dr. Gérard Lehmann, fra Syddansk Universitet i Den Korte Avis kaldte “anti-hvid racisme”.

 

At kalde etniske danskere grisefarvede er lige så nedladende og racistisk som at kalde sorte mennesker ”aber”. Christine Cordsens udtalelse om de ”grisefarvede” ligestiller hende med de hadefulde muslimer som gerne så sharia indført i Frankrig og vil derfor kunne stemples som racistisk”, skrev Gérard Lehmann.

 

Disse gruppers radikale og uhæmmede voldelige handlinger er for nylig blevet bevist til fulde, ikke kun gennem Islamisk Stat, men ved det bestialske mord på en dansk og en norsk kvinde i Marokko. Det er disse radikale voldelige elementer som Christine Cordsen ved sin udtalelse giver vind i sejlene, med det der kan opfattes som anti-hvid racisme.

 

DR’s støtte

Ikke nok med det, hun får til og med støtte fra Danmarks Radios ledelse.

 

Jeg skrev en klage til DR over Christine Cordsens optræden i TV tirsdag d. 01.01.2019, hvor hun på nedsættende vis omtaler sine landsmænd som ’grisefarvede’.

 

Nu har DR svaret mig. Og DR støtter hende i hendes egen holdning: Der var kun tale om en ’kæk’ bemærkning. Svaret lyder:

 

 

04 . Jan 2019 10:02

Kære Jørgen Casse

Jeg vil gerne beklage, at du har følt dig stødt af den kommentar, som Christine Cordsen kom med i udsendelsen d. 1. januar. Jeg vil godt understrege, at udtalelsen på ingen måde er sagt for at støde eller genere danskeres hudfarve (herunder Christines egen). Bemærkningen er sagt i en liveudsendelse, hvor man nogen gange får brugt ord, som man bagefter fortryder. Det gør Christine også selv, og hun har allerede været ude og undskylde brugen af ordet på sin Facebookside.

 

Der er hverken racistiske, politiske eller andre skjulte motiver bag udtalelsen – der er blot tale om en kæk bemærkning, som kan støde, og derfor ikke burde  være faldet. Det fortryder hun, og det beklager jeg.

 

Mvh.

Morten Tvegaard

Redaktionschef, DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter

 

Vi, hendes landsmænd (desværre) ser os gerne fritaget for flere af den slags ’kække’ bemærkninger både fra hende såvel som fra anden side.

 

Ingen tog til genmæle mod udtalelsen.

Bemærkelsesværdigt er det, at selv om der var tale om en direkte udsendelse, blev hun ikke modsagt hverken af de andre i diskussionspanelet eller ordstyreren, der ellers har en pligt til at gribe ind overfor den slags ytringer, fremsat af en i DR ansat medarbejder. Når ordstyreren ikke ser sig foranlediget til at irettesætte Christine Cordsen, må det naturnødvendigt være med baggrund i, at DR er enig med Christine Cordsen, eller at Christine Cordsen udtaler sig på DR’s vegne.

 

Det er svært at finde forståelse for, at der her skulle være tale om en finke (kækhed) der fløj af panden, der er helt afgjort tale om en meget bevidst handling, som skal fordømmes på det strengeste ikke mindst af DR hendes arbejdsgiver, af hensyn til DR’s kredibilitet.

 

Det er alle europærer som bliver lagt for had!

Christine Cordsen ‘gør’ ikke kun i sin egen rede’ (Danmark), hun lægger alle europærer for had, uanset hvor i verden de måtte befinde sig. Det er utiltalende lige meget hvilken synsvinkel man måtte anlægge. Hun baner vejen for fjendtlighed overfor europærer.

 

Men i DR ser man ingen grund til at tage skridt til, som minimum, at irettesætte Christine Cordsen, hun får derimod carte blanche af DR til fortsat at optræde med sine holdninger.

 

Finker/kækheder af denne art betegnes som ”a Freudian slip”, ubevidstheden der kommer til overfladen. Den grundliggende tankegang.

 

Måske Holger Danske skulle begynde at slå øjnene op og vågne på til dåd!

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…