IT-brevkasse: Hvordan laver jeg en backup af min iPad?

Vi besvarer dine spørgsmål i IT-brevkassen

IT-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra IoT-firmaet AnyTech365 besvarer spørgsmål om IT-sikkerhed, IoT- og pc-problemer. Har du spørgsmål om, hvordan du sikrer dig selv på trådløse netværk eller sociale medier, hvordan du kommer sikkert gennem shopping online eller noget helt fjerde, så send os en mail med dit spørgsmål til [email protected] eller til [email protected] Når dit spørgsmål er besvaret, kan du læse det her på Den Korte Avis.

 

Facts om Janus R. Nielsen: CEO og IT-iværksætter Janus R. Nielsen har mere end 20års erfaring inden for IT-branchen. Eventyret startede som elev i Jysks afdeling i Göteborg i Sverige. Senere hen blev han nordisk regionschef for blandt andre Corel Corporation og Computer Associates, og i 2003 etablerede han sammen med sin barndomsven sin første selvstædige forretning, MYSecurityCenter.

 

Kære Janus,

Jeg har problemer med at få mine videoer og billeder fra min Ipad over på computeren. Hver gang jeg kobler ledningen fra min oplader i både Ipaden og computeren, så sker der ingenting. Selvom jeg går ind i Denne Computer, kommer det ikke op, at iPaden er koblet til. Hvad kan jeg gøre for at lave en backup af mine filer?

Kærlig hilsen Anni.

 

Kære Anni,

Det bedste du kan gøre, når det gælder backup af din iPad er at lave en sikkerhedskopiering med iCloud. På den måde vil alle dine personlige filer fra din iPad være gemt i skyen. Det betyder helt konkret, at du altid har adgang til dine billeder, videoer osv. på den computer, du sidder ved. Det er en god idé i tilfælde af, at iPaden skulle blive stjålet, beskadiget eller hvis du køber en ny. Så har du nemlig altid en kopi af dine data.

 

Hvis du så ønsker at have nogle bestemte billeder og videoer gemt i en mappe på din computer, så kan du manuelt kopiere dem fra iCloud til computeren.

 

Det første du skal gøre er at tjekke om din iPad er tilsluttet internettet. Derefter går du ind i dine indstillinger, hvor du trykker på dit navn og så på iCloud. Tryk på iCloud-sikkerhedskopi, og vær sikker på at forbindelsen til internettet ikke afbrydes, før processen er færdig.

 

Herefter kan du selv gå ind og lave en sikkerhedskopi af filerne på din iPad, når du har lyst til det. Du kan også vælge at iCloud automatisk laver en sikkerhedskopi af dine data dagligt. Det gør du ved først at kontrollere, at iCloud-sikkerhedskopien er slået til i Indstillinger, under dit navn og så under iCloud. Sæt iPaden til opladning, og tjek igen at den er tilsluttet internettet. Sørg for at skærmen på din iPad er låst. Husk også at kontrollere hvor meget plads du har ledigt i din iCloud. Til at starte med får du altid 5 GB gratis, men har du mere end 5 GB på din enhed, vil du være nødt til at købe mere plads.

 

Når først du er kommet igang med sikkerhedskopiering til iCloud, ser du hvor nemt og bekvemt det er altid at have dine vigtige filer i skyen, og især hvis du skulle være så uheldig at miste din iPad.

 

Med venlig hilsen

Janus R. Nielsen, IT-sikkerhedsekspert.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…