Islamist forsøgte at skære halsen over på mand, der ’krænkede hans religion’ – derefter var han tæt på at skyde dommeren

modelfoto/Arkiv

En 26-årig syrisk islamist, der omtales som Haidar A., er for retten i den tyske by Augsburg. Og det går ikke stille af sig. Under retsmødet I tirsdags skreg, spyttede og vred og vendte han sig i politifolkenes greb.

 

Retssagen foregår under store sikkerhedsforanstaltninger. Den syriske islamist føres ind i retssalen med hånd- og fodlænker på. Han sidder bag panserglas.

 

Over hovedet har han en ’spyttehætte’, fordi han på vej til og fra sin plads har sendt spytklatter mod fotografer og retspersonale, der kommer i nærheden af ham.

 

Det kunne være endt ganske forfærdelig galt

Retssagen i Augsburg har en meget dramatisk forhistorie.

 

Det begyndte i 2016, hvor Haidar A. befandt sig på et asylcenter. Her hamrede han en kniv i halsen på sin værelseskammerat Omar A. Så forsøgte han at skære halsen over på ham, men det lykkedes ikke – så Omar A. overlevede.

 

Dette mordforsøg kom for retten i sommeren 2017. Her fik Haidar A. en fængselsdom på tolv år og ni måneder. Det fik ham til at gå fuldstændig amok.

 

Han truede med at skyde dommeren. Han spyttede i retning af hende og råbte: ”Til helvede med Dem.”. Han truede også med at dræbe anklager og nævninge.

 

Så tog han sine sorte fængselssko af og kastede dem i retning af statsadvokaten. Det fik en politimand til at kaste sig over ham. Og så skete der noget, som kunne være endt ganske forfærdelig galt:

 

Haidar A. greb fat i politimandens pistolhylster, hvor denne havde sin tjenestepistol med otte skud i. Han var tæt på at få fat i pistolen. Var det sket, kunne han have gennemført et blodbad. Han havde som sagt allerede truet med at skyde dommeren.

 

Men i sidste øjeblik fik fire politifolk nedkæmpet ham, inden han nåede at trække våbnet.

 

Beklager, at han ikke fik gennemført blodbad

Det var altså under retssagen i 2017. Den aktuelle retssag drejer sig om hans truende og voldsomme adfærd under denne tidligere retssag.

 

Men da den aktuelle retssag startede, fortsatte den islamistiske voldsmand, hvor han slap.

 

Seks betjente passede på ham, og han var altså iført hånd- og fodlænke. Alligevel skabte han stor ballade.

 

Han nægtede at rejse sig for dommeren. Han teede sig vildt og sendte hadefulde spytklatter mod fotografer og retspersonale, indtil han fik ’spyttehætten’ på. Denne hætte skal han have på under hele retssagen frem til dommen den 25. september.

 

Under den aktuelle retssag lægger Haidar A. overhovedet ikke skjul på, at han i sommeren 2017 forsøgte at gennemføre et blodbad. Og han erklærer rent ud, at han intet fortryder i den forbindelse – andet end, at han desværre ikke fik gennemført blodbadet.

 

”Hvis jeg havde fået fat i pistolen, havde jeg skudt alle Rettens repræsentanter, og jeg ville være begyndt med statsadvokaten. Nej, jeg beklager ikke min adfærd. Det, som Retten og statsadvokaten gjorde mod mig, var terror.”

 

Det var hans pligt at dræbe, fordi hans religion blev krænket

Han fortryder heller ikke sit knivangreb i asylcenteret mod Omar A. og forsøget på at skære halsen over på denne. Tværtimod beklager han, at Omar A. stadig er i live.

 

Som islamist mener Haidar A., at det var hans pligt at dræbe Omar A., fordi han ”krænkede min religion”. Han føjer til: ”I Syrien ville jeg ikke være blevet straffet for dette.”

 

Allah, islam og Koranen står over alt andet Hos Haidar A. Hvis de bliver krænkede, er det ikke bare legitimt, men direkte en pligt for en rigtig muslim at slå krænkerne ihjel.

 

Sådan en mand er blevet lukket ind

En mand som ham har ikke ringeste respekt for et retssystem som det tyske – eller det danske.

 

Hos ham er Allahs ord lov. Og om nødvendigt må Allahs lov håndhæves ved at slå ”vantro” og ”blasfemiske” mennesker ihjel.

 

Sådan en mand er blevet lukket ind i et europæisk land. Vores naboland mod syd.

 

https://www.bild.de/bild-plus/regional/muenchen/muenchen-aktuell/er-wollte-richter-toeten-islamist-mit-spuckschutz-vor-gericht-64389156,view=conversionToLogin.bild.html?ref=fbpa&fbclid=IwAR3PtzLrsfDWU-9MFcUurBrvrdcCSbxc_0MwHXb8dZCYdYicVAIEHMauSxc

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…