Inger Støjberg samarbejder med Østrig om et udrejsecenter på Balkan

Den danske regering har i snart et år luftet muligheden for et udrejsecenter til afviste asylansøgere i et andet europæisk land. Det skulle ske i et samarbejde med blandt andre Østrig.

 

I dag løfter en østrigsk topembedsmand lidt mere af sløret for B.T.

 

B.T. har talt med Peter Webinger, som er øverste chef for migrationskontoret under det østrigske indenrigsministerium:

 

“Det er et meget følsomt politisk spørgsmål. Vi drøfter det med flere lande på Balkan”, siger han til avisen.

 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lancerede sidste år i sin grundlovstale 5. juni ideen om et udrejsecenter for afviste asylansøgere uden for Danmark men i et europæisk land.

 

Inger Støjberg bekræftede senere, at der var kontakt med Østrig med henblik på et fælles udrejsecenter for afviste asylansøgere.

 

Nu har B.T. fået delvis aktindsigt i et dokument med overskriften ‘Vi har brug for et bedre asylsystem i Europa’ sendt fra Udlændinge – og Integrationsministeriet til Udenrigsministeriet 25. oktober 2018.

 

Her fremgår det ifølge B.T., at udrejsecenteret ikke blot er tænkt som en konkret løsning på at huse det stigende antal afviste asylansøgere.

 

Et udrejsecenter på Balkan skal også sende et klart signal til omverdenen om, at en asylansøgning i Danmark kan resultere i et mindre attraktivt ophold på et udrejsecenter uden for Danmarks grænser, skriver avisen.

 

ldéen om at oprette et udrejsecenter uden for EU er også skrevet ind i den seneste finanslovsaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

 

Og nu bekræfter en østrigsk topembedsmand altså overfor B.T., at der føres drøftelser med flere konkrete lande på Balkan.

 

Ifølge B.T.s oplysninger er Serbien blandt de Balkan-lande, der føres drøftelser med.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…