Indlæg fra læserne 7. maj: Det belastede sygehusvæsen # Fodboldfest # Er man retsløs i lejebolig?

Det belastede sygehusvæsen

Af Lone Eriksen

 

Med udgangspunkt i en artikel i Berlingske harcelerer forfatteren Knud Romer over ventetiden i det offentlig sygehussystem. Han skiver bl.a.: »Da jeg fik øjensygdom skulle jeg stå i kø på venteliste i to måneder. Hvis jeg havde ventet var jeg blevet blind, så jeg gik til det private selv om jeg lige havde betalt en halv million i skat. Man tænker, men hvad sker der for jer?«

 

Jeg læser med stor glæde Knud Romers bøger, som er et univers for sig selv.

 

Men Knud Romer er også en offentlig person, som i debatter og foredrag totalt bagatellisere og ser bort fra den tiltagende indflydelse som Islam og muslimer påvirker vores samfund med. Det er for ham intet problem, tværtimod.

 

Men de to ting hænger sammen hr. Romer.

 

Jeg ved ikke om du blev behandlet på Rigshospitalet for din øjensygdom og jeg håber det gik godt. Men lagde du også mærke til, at der i venteværelser og på gange sad mange muslimer med tørklæde, sorte lange kjoler og højtsnakkende på mellemøstlige sprog?

 

Pengene vokser som bekendt ikke på træerne og det kunne jo være, at du kun skulle vente i 2 uger i stedet for 2 måneder, hvis danske hospitaler ikke var forpligtet til at behandle tilvandringens personer og deres efterkommere.

 

Knud Romer fortsætter i artiklen. »Hvor er det fællesskab, hvor man havde en anden rytme, et andet offentligt rum, hvor man omgikkes hinanden på tværs af sociale skel og man kunne sidde på bænke, der ikke var optaget af hjemløse, og bare høre springvandet og der var flere generationer om bordet, bedsteforældre, unge, spædbørn og forældre der talte sammen«

 

Det fællesskab som du taler om kunne bl.a. været foregået på Brønshøj Torv med en venlig pølsedame til at servere for torvets besøgende, der nød forårssolens varme. Men hun er jo væk nu – jaget afsted af bøller, der forulempede hende, fordi hun solgte pølser lavet af svinekød og kød, der ikke var halalslagtet.

 

Du skriver i artikel til at begynde med: » Man tænker, men hvad sker der for jer?«

 

Hvad sker dig med dig Knud Romer? Siden du negligerer dagens virkelighed, på din særlige måde.


Muslimer dæmper fodboldfest

Af Visti Christensen

 

Det vil ingen ende tage. De muslimske mindretal får diktatorisk indflydelse på flere og flere områder i Vesten. Nu også i sporten, denne gang i fodboldens verden.

 

Ingen fodboldinteresseret har kunnet undgå at bemærke, at enkelte spillere ind imellem frimodigt kaster sig på knæ og holder panden mod jorden. En velkendt – og stigende frimodig – muslimsk attitude.

 

FA Cuppen, der menes at være fodboldens mest traditionsrige pokalturnering, fandt første gang sted på Wembley stadion i England i 1871-72. I år spilles finalen 18. maj, oplyser ritzau/AFP.

 

Kampen står mellem Manchester City og Watford, og finalesejren vil som sædvanlig blive fejret med champagne i massevis. I år dog med en markant fornyelse: Det bliver med alkoholfri champagne.

 

Det sker – blandt andet – af hensyn til religionen, udtaler ’Det Engelske Fodboldforbund (FA)’, der dog beroligende tilføjer, at det også sker af hensyn til spillere under 18 år, som ikke må drikke alkohol.

 

Mig bekendt er ingen elitespillere under 18 år. – Men også i England taler man udenom og tager hensyn til den det rettroende muslimske mindretal.


 

Er man retsløs i lejebolig?

Af Anne Vase

 

Jeg føler mig retsløs i Danmark.

Efter uforskyldt skade fik jeg frarøvet fuldt betalt hs og alle pensionsordninger af ”velfærdsstaten” efter 3 uger i koma grundet spritbilist.

 

Efter mange flytninger kom jeg til en bolig, i en almennyttig boligforening, for 4 år siden.

 

Efter indflytning kom meddelelser om ’ombygning’ af alle boliger. Her blev alle boliglejere tvunget til at udlevere nøgle. Gennem mere end ½ år kom ikke-dansk talende arbejdere ind i boligen uden at ringe eller banke på først fra kl 06:30 til ca. kl 19. Utrygt. Specielt da jeg som aleneboer en dag stod og lavede ’etagevask’ af kroppen i køkkenarealet, som ikke skulle renoveres. Pludselig stod en lysten polak og gloede på mig og min krop.

 

Min ny Mielevaskemaskine (pris knap 8.000) blev afmonteret af viceværterne. Den blev genmonteret med udsagn om at, ”slangen er for lang, så den har jeg forkortet”. Efter flere vaske løb vand ud på gulvet og hfi-relæet slog fra ved hver vask. Boligkontoret forsinkede procesessen med ’ferie’ og andet. Jeg fik en Miele-reparatør til at genetablere en afløbsslange: pris 1773,20 kr. Boligselskabet nægtede, at de havde ’rørt’ vaskemaskinen.

 

Efter klage til boligforeningen er jeg blevet afvist med: ”Ingen begrundelse”. Ingen begrundelse? Min bolig blev invaderet. Vaskemaskinen af- og genmonteret men med skade til følge. Jeg er rystet. Skal jeg virkelig som folkepensionist ud i en retssag for at få min ret som lejer i Danmark?

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…