Indlæg fra læserne 5. november: Danske EU-interesser # Kvindefjenskhed # Til kamp mod urimelige lån # Slavepiger sælges i Kuwait

Danske EU-interesser

Af Visti Christensen

 

Morten Løkkegaard (V) elsker og forsvarer alt fra EU. Senest påstår han iflg. Altinget, at Statsministeren gambler med danske EU-interesser.

 

Han kalder hende populist, – et begreb som ellers kun de venstreorienterede bruger i deres propaganda mod de politiske højresindede.

 

Løkkegaard (ML) finder, at statsministeren appellerer til danske EU-modstandere, som han mener kun udgør en forsvindende lille gruppe.  

 

Med henvisning til Brexit-debatten mener ML, at Mette Frederiksen åbenlyst bejler til den samme EU-skepsis, og at det er uansvarligt.

 

Årsagen til anklagen er, at statsministeren klart har udtalt, at flere penge til EU ikke automatisk betyder et bedre samarbejde i EU. 

 

Hertil kommer, at statsministeren iflg. JP den 17/10 udtaler, at EU lever i et parallelt univers, der er afkoblet fra virkeligheden.

 

ML er også utilfreds med, at Statsministeren har forpligtet sig til at afholde en folkeafstemning om dansk deltagelse i EU’s Bankunion.

 

”Det sker for at tilfredsstille EU-skeptikere, som S bejler til for at vinde skeptiske vælgere tilbage fra DF,” mener ML, og fortsætter:

 

Deltagelse i Bankunionen er ingen suverænitetsafgivelse, og en folkeafstemning medfører blot en debat, der handler om alt muligt andet. 

 

Det lyder bedrevidende og demagogisk. Uden respekt for befolkningen, som ML nedgør og mener er mindre kompetent og oplyst end han.

 

”Måske handler det om, at det altid har været nemmere at give den en populistisk medieomgang siddende i København!” Tak for kaffe, ML.

 

Hvad med alle de overmennesker, der nede i EU’s glastempler har et større, globalistisk overblik over rigtigt og forkert i denne verden? 

 

Løkkegaards mener, at Mette Frederiksen bør være hele landets statsminister og ikke en fladpandet populist. Det er mere end uartigt sagt. 

 

Mette Frederiksen er netop statsminister for hele folket. Også dem, der er EU-modstandere. Og de er ikke en forsvindende lille befolkningsandel.


 

Kvindefjenskhed?
Af Henrik Pedersen
Ligestillingsminister Mogens Jensen har sammen med Nordisk Ministerråd afsat 700.000 kr til
undersøgelse af KVINDEFJENDSKHED blandt mænd, der betegnes som et problem.

 

En Maia Kahlke Lorentzen, der bl.a. er selverklæret ekspert i cybersikkerhed og selverklæret cyberfeminist (?!) – peger på et par eksempler fra sociale kommentarer, der skulle illustrere problemet:

 

“Feminister på magtposter, det skal nok gå godt!”

 

og

 

“Underskriftindsamling for Joy Mogensen tvinges fra sin post som kulturminister. så kan donorbørn med alenemødre blive afskaffet i en anden omgang”

 

Den første udtalelse udtrykker bekymring over feminister, som det heldigvis ikke er alle kvinder, der er. Feminister er ironisk nok mandehadere, specielt overfor hvide mænd, hvorimod der hersker en absurd sympati for muslimske mænd, der er de mest kvindehadende og -foragtende i verden. Den anden udtalelse er utilfreds med Joy Mogensen og bekymret over fænomenet donorbørn med alenemødre.

 

Jeg kan med min bedste vilje ikke se noget specielt kvindefjendsk i disse synspunkter, og hvis de skal danne base for en 700.000 kr dyr undersøgelse, vender jeg det hvide ud af øjnene. Er det mon ikke endnu et af disse rædselsfulde, politisk korrekte pseudoprojekter, hvor vi snart hverken tør sige det ene eller det andet af frygt for at krænke nogen?

 

Ligger disse ytringer ikke indenfor den almindelige ytringsfrihed, som politikere må finde sig i?

 

Ellers er det da en anden planet, jeg er opvokset på.


 

Slavepiger sælges i Kuwait

Af Morten Dreyer

En undercover-undersøgelse foretaget i Kuwait har afsløret, hvordan internet-handel med kvindelige slaver har fundet sted via apps, som både Google, Apple og Facebook ejer – heriblandt Instagram.
Her er opslagene blevet boosted via Instagrams egen algoritme, mens selve handlerne er blevet aftalt via private beskeder i appen. Det skriver BBC.
Kvinderne er blandt andet blevet solgt via hashtags som ‘tjenestepiger til salg’, og har været tilgængelige for en pris omkring 10.000 kroner.
Også i Mauritanien i Nordafrika er der i dag slaveri.
Slaveri er fortsat almindeligt i flere områder i det muslimske land, selv om regeringen formelt forbød denne praksis i 1982. Det skønnes, at 20% af befolkningen holdes som slaver. Det betyder at ca 600.000 mennesker fødes og dør, som en ejendom for slaveejere.
Det virkelige barokke er, at disse 2 lande begge er medlemmer af FNs Menneskerettigheds Råd. Det er det råd, som Socialdemokrater godkender skal stå med den moralske pegefinger, hvis Danmark prøver at få udvist en dybt kriminel udlænding.

Til kamp mod urimelige lån

Af Jørgen Mejrup

 

Fint at Ældre Sagen går aktivt ind i sagen omkring diskrimination af ældre, der gerne vil låne penge til boligkøb, men får nej.

 

Men problemet er i bund og grund politisk. Derfor bør politikerne selv løse ”den gordiske knude” og bløde op for regelfortolkningen, så de ældre ikke stilles ringere end andre på markedet for boliglån. En undskyldning til de ældre fra politikerne vil også være på sin plads.

 

Selv om Ældre Sagen har fået et ja fra Finanstilsynet til at etablere et pantebrevfinansieret nyt bolig kreditselskab, skal de ældre nok ikke regne med, at selskabet formår at banke renterne så langt ned, så de kan true de etablerede boligkreditgivere. Men lad det nu få en chance.
I modsat fald vil de være helt forståeligt, hvis Ældre Sagen og de øvrige ramte boliglånsøgende sender dette ultimatum til regeringen: Enten stopper i forskelsbehandlingen, eller vi kulegraver systematisk regeringens beslutningsproces helt ind til benet synlig for alle.

 

Ældre Sagen udgør med sine op imod 900.000 medlemmer en seriøs magtfaktor, som politikerne bør have den dybeste respekt for. Tænk hvis hele organisationen og landets øvrige ældre går sammen i en landsomfattende kampagne, der blotlægger hele lovgivnings-processen og dens følger: Ældre, som er blevet ”ofret.” i interviews, tekst og billedet samt på TV.

 

Finanstilsynet har heller ikke formået at tydeliggøre, at ”låne-kravene” ikke er en LOV, men en vejledning, som långiverne kan følge – eller lade være. Men de tør ikke lade være!
Finanstilsynet:
”Låne-grænsen på de 60 procent kan fraviges ”på baggrund af en individuel vurdering, der ud over lånetiden k a n inddrage den faste ejendoms beskaffenhed og omsættelighed samt låntagers økonomiske situation og alder.”
Alligevel ryster långiverne på hænderne som et barn, der i mørke bliver stoppet af politiet uden lys på cyklen.

 

JP

Her finder du de mest populære Jyllands-Posten nyheder og breaking nyt. JP er altid først med de bedste historier fra indland og udland. Alt fra 112 nyt til sladder om de kendte.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…