Indlæg fra læserne 25. marts: Hizb ut-Tahrir # Luksusfængsler # “Pyt” til “pjat”

Svar til Hizb ut-Tahrir

Af Niels B. Larsen

” Som muslimer er vi alle forfærdede over massakren i Christchurch, hvor 50 muslimer blev myrdet i to moskéer og over 100 såret, alene fordi de bekender sig til Islam. Det er vores islamiske pligt at stå sammen i støtte for martyrerne og ukrænkeligheden af muslimernes blod, hedder det i invitationen til fredagsbøn ved Christiansborg fra Hizb ut-Tahrir”

 

Svaret bør være:

”Som kristne er vi alle forfærdede over massakrerne overalt i verden, hvor uskyldige af alle trosretninger samt ateister blev myrdet af muslimske terroriste, alene fordi de ikke bekender sig til islam. Det er vores medmenneskelige pligt at stå sammen i støtte for disse myrdede og ukrænkeligheden af uskyldiges blod, hedder det i invitationen til protest ved Christiansborg fredag middag” som hermed udsendes!


LUKSUSFÆNGSEL

Vi har fået et nyt superfængsel til over 1 milliard. Der er små, hyggelige værelser med eget bad, wc, køleskab mm. Der er egen kirke, købmand og sportsfaciliteter, besøgslejligheder med tilhørende børnelegeplads til besøgende børn, ikke mindst kunst for 5 millíoner og meget, meget mere. Det minder om opfyldelsen af Den forsvundne Fuldmægtigs livsideal i Hans Scherfigs roman, da han til sidst bliver fængslet: livet i faste rammer, måltider til bestemte tider osv. osv., forudsigeligt, trygt og godt!

Nu vil jeg så gerne spørge diverse ansvarlige, om det er muligt at lægge billet ind på sådan en hyggelejlighed på ens ældre dage, især hvis pleje og omsorg skæres ned i resten af (det lovlydige) samfund. En smule kriminalitet kunne måske give adgang?

Henrik Pedersen


SIG DOG ”PYT” TIL ”PJAT”!                                                    København 24-3-2019

 

I øjeblikket er det ”Babygate”, for kort tid siden var det kønnede trafiklyssignaler, krænkelser pga karnevalsdragter fra forskellige lande, krænkende billedtekster på gamle malerier især fra troperne samt en lang række af andre ”fornærmelser”. De talløse indlæg af denne slags har været i alle former for medier- de trykte, tv, radio og vor statsminister, der jo også er pressens minister, kunne forleden fortælle med sarkastisk stemmeføring, at antal indlæg om de kønnede trafiksignaler nu havde passeret 330.

 

Hvorfor spilder danske medier så megen spalteplads og sendetid på sådant ”PJAT”, der jvf Ordbog over det danske Sprog kan beskrives som: ”uden sund mening, indhold eller alvor”- noget ” meningsløst som ikke kan tages alvorligt”. Er det uddannelserne af danske mediefolk, der er for ringe? Er der for mange journalister med for god tid i Danmark? Kan danske redaktører slet ikke sige Nej? Hvorfor denne lemming-agtige flokadfærd med servering af så meget tidsspilde?

 

I de nævnte personalegrupper bør man have bagatelgrænser, som straks udløser ordet ”PYT”. Dette beskrives i Ordbog over det danske sprog som: ”en hånlig afvisning for at noget intet betyder, ikke er at regne for noget”. I stedet er der jo utallige væsentlige emner, hvor danskerne kunne fortjene en mere omfattende, en mere dybgående og en mere kritisk medieindsats.

 

Ib Andersen, Østerbro

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…