Indlæg fra læserne 2. september: Boris’ Kup # Alkoholreklamer

Hvem har skrevet lederen i EB fredag med titlen: Boris’ Kup?
Af Morten Dreyer

 

Det er da ikke Ekstrabladet værdigt.

For tre år siden stemte underklassen eliten ned i spørgsmålet om Brexit. Imod alle odds blev det et nej. Trods TV, radio, alle toneangivende aviser og partiet Labours ledelse havde folket fået nok af EU. En syndflod af indvandrere fra Klodens dysfunktionelle egne. En underkendelse af engelske love af EU og alle dets magtredskaber. Et opbrud i Englands normer og sædvaner.

 

Besøger man byer i provinsen kan man se fattigdommen. I den tidligere charmerende badeby “Piratbyen Penzance” er 60% af forretningerne lukkede, og de andre kæmper for livet. Forfaldet ses alle vegne. Kun et par pantelånere og genbrugs butikker har åbent. Beboerne virkede bare trætte. Englands storhedstid er ovre for provinsen.

 

Derfor stemte provinsen Ja til Brexit.

 

Og gennem tre år har eliten kæmpet for at folkets vilje blev stoppet. Utallige mærkværdige afstemning i Under- og Overhus havde kun et sigte: At forhindre folkets vilje.

 

Med med suspenderingen af Parlamentet har Boris gjort en genistreg. Der er for kort en tid for Labour til at få vedtaget en lov, og vælger modstanderne at stille et mistillidsvotom bliver regeringen bare siddende, som et forretningsministerium, så får landet et hårdt Brexis, og et valg i november.

 

Overgangen efter Brexit bliver nogle måneder hård for England, men så går det opad igen. Jeg tror mere, at bruddet vil være katastrofalt for EU med alle deres åbenlyse problemer, et Italen næsten bankerot, et Frankrig med de gule veste og et Tyskland efter Merkel.


 

Fjern alle alkoholreklamer

Af Mogens Moos, alkoholrådgiver

 

Det er skandaløst, absurd og hyklerisk, at det er lovligt at reklamere for alkohol. Forbudt for tobak. Alle alkoholreklamer bør fjernes fra TV, aviser og overalt i samfundet.

 

En 0-genstandsgrænse vil hjælpe genetisk afhængige. Er der ansvarlige sundhedspolitikere, der vil bruge lige så meget tid på at bekæmpe alkohol som på at dæmonisere tobak? Så bliver de massive alkoholproblemer meget mindre.

 

Det er politisk gratis at jagte de omkring 20 % rygere. Tobak skal være skjult i forretningerne. 90 % indtager alkohol i forskellige mængder. Her er der frit slag på alle hylder. Kan politikere forklare denne skæbnesvangre forskel? Eller er det lobbyisterne, der bestemmer alkoholpolitikken?

 

Alkohol er på alle områder det suverænt største og dyreste sundheds- og samfundsproblem. Tobak ligger på 6. pladsen. Samfundsudgifterne til alkohol er 5 gange større end til tobak. Årsag til ufattelige menneskelige lidelser. 200 forskellige sygdomme. I hundredtusindvis af barske børne- og familietragedier. Chokerende mange dødsfald.

 

Nogle politikere foreslog for nogle år siden, at cola på grund af fedme burde rationeres til en ½ liter om ugen til unge. Men selvfølgelig ikke noget om øl, vin og alkohol, der også feder.

 

Hvor mange sygedage, arbejdsforringelser og produktionstab sker i forbindelse med tobak sammenlignet med alkohol? Og det koster milliarder, der kunne bruges meget bedre.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…