Indlæg fra læserne 2. december: Danskprøven # Ældre i oprør med kreditrod

Danskprøven

Af Lone Eriksen

 

En overskrift fra et af landets dagblade lyder således ”Kan du klare danskprøven, udlændinge skal bestå?”

 

Avisartikler trænger sig tilbagevende på hvad angår den såkaldte ”danskprøve”. Journalistisk Venstreparti er på mærkerne og landets aviser, DR og TV2 omtaler i øjeblikket denne ”begivenhed”. Nu er det åbenbart tid igen og prøven kan tages på diverse medier. Så kan alle landets flygtningevenner, venligboere og andre romantikere ved deres næste sammenkomst sidde i deres ekkokamre og bekræfte hinanden i, at ”den er for svær og latterlig, og at de ikke engang selv kunne bestå prøven”. Det har jeg måttet høre på mange gange, der hvor jeg har befundet mig.

 

Man kan have den mistanke til, at grunden til at denne ”danskprøve” bliver promoveret så meget i diverse medier er, at danskerne skal få dårlig samvittighed, hvis de ikke kan bestå prøven. MEN DET BEHØVER DE IKKE. Danskerne er født i deres fædreland og skal ikke afprøves om de er gode nok. De ER gode nok og bør kunne leve i den tryghed som et fædreland kan give. Størstedelen af de personer, der skal afprøves kommer fra Mellemøsten og i stedet for bruge tid på denne prøve bør vi kæmpe for at en mellemøstlig lovreligion holdes ude af landet med diverse lovlige midler.


 

Ældre i oprør med kreditrod

Af Jørgen Mejrup

 

Så er den gal igen.

 

Ældres kritik af forringede muligheder i boligkreditsystemet fortsætter.
Og nu er det ikke længere Finanstilsynet, der sidder alene tilbage med ”aben.” Fokus rettes nu også mod navngivne pengeinstitutter og kendte realkreditudbydere – for eksempel Sydbank og Totalkredit.
En af de seneste ”ofre,”den 71-årige Frans Harboe, Malling, fortæller i avisen Danmark, hvorfor han fyrede sine boligkreditformidlere, efter at han havde fået nej til et nyt boliglån. Han v a r elitekunde hos Sydbank.

 

Ældre Sagen gør nu også klar til at gå i aktion mod ”bagmændene” til forringelserne: Politikerne og finansvæsenets ”Kloge Åger.” 

 

De ældres talerør vil afsløre de ansvarlige for skandalen. Diskrimination er ulovlig i Danmark.

 

Flere ” låne-ofre” udpeger en af de helt store danske boliglångivere,Totalkredit som ulykkesfugl og ”paragrafrytter.” fordi de overfortolker Finanstilsynets vejledning om forringelse fra de 80 til de 60 procent. af lånet. Og de reklamerer ikke ligefrem højlydt med, at der også er indbygget en “kattelem” i særlige tilfælde:

 

Hvis de ældre har penge nok på kistebunden, kan der ses bort fra “kravene”.
For to år siden vise en kontrol, at långivende pengeinstitut i over halvdelen af tilfældene (51 procent) blæste på Totalkredits “regler.” Der er jo fri konkurrence.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…