Indlæg fra læserne 13. august: Det sindssyge som underholdning # Højskolesangbogen under angreb

Det sindssyge som underholdning 

Af Visti Christensen

 

Ethvert normalt tænkende menneske vil forstå, at Kim Walls kæreste ikke bryder sig om, at filmbranchen nu vil tjene penge på de umenneskelige grusomheder, der øvedes mod hans elskede. 

 

Men hele underholdningsindustrien synes efterhånden ikke at have nogen stopklodser, omkring dyrkelse af det seksuelt afsporede, det aparte, det grænseoverskridende, det voldelige og det sindssyge. 

 

Og aviser, journalister, Radio og Tv og kendisser på de elektroniske medier, holder sig nu heller ikke tilbage, når afsporede individer begår skændige og sindssyge gerninger. Breivikfilmen in memoriam.

 

Tv rydder sendefladen, kører båndsløjfer og udvider emnet ved at hive stadig flere adfærdspsykologer, forfattere og ”eksperter” af alle slags ind for at kappes om at forklare årsagen til idiotien i det skete.

 

Selvfølgelig er det forfærdeligt, når uforståelige gerninger begås. Men man sidder nu alligevel tilbage med den tanke, at de sindssyge gerningsudøvere sidder tilbagelænet i sofaen og nyder at være i centrum.

 

Ikke at man skal tie sandheden og realiteterne ihjel. For selvfølgelig så de fleste vel gerne forbryderne fanget og sat bag lås og slå. Og kan nogen hjælpe til hermed, er det da særdeles velkomment.

 

Men spørgsmålet er, om det er sundt og nødvendigt, at hele samfundet, med statsministeren i spidsen, behøver at gå i selvsving over sindssyge personers sindssyge gerninger.

 

Måske kunne man begynde med ikke at gøre det til underholdning.


 

Højskolesangbogen under angreb
Af Lone Eriksen
Hvis de ulykkelige for Danmark og danskerne bliver det vel ikke forbudt fortsat at benytte de gamle danske udgaver af sangbogen? Og skulle den islamistiske sang blive brugt ved en begivenhed, hvor jeg er tilstede, har jeg da heldigvis lov at udvandre og udrive.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…