Indlæg fra læserne 1. juli: Mediernes magt # Terrorudligningsordning i forsikringsbranchen # P-kontrol ristet i TV # CO2-udledningen

Mediernes magt

Af Jørgen Bæk
I forlængelse af artiklen her i DKA den 27. om DR og TV2 kan man fristes til at komme med et spørgsmål.
Ville vi fortsat have haft en blå regering, hvis journalisterne på TV2 og DR var lige så blå, som de i dag er røde?
Det lyder som bragesnak, men tænk lidt over, hvor stor magt disse to medier har.
“Det var, hvad vi havde valgt at bringe” – den sætning kender vi godt. Det er både hvad man bringer og hvordan man fremhæver eller udelader efter behov. Det starter allerede på journalisthøjskolen og så kører selvforstærkningen bare videre.
Det er meget uheldigt at disse journalister for 80% vedkommende er venstreorienterede. Det burde være langt mindre, for deres magt er enorm ja næsten større end politikernes. Og deres frækhed bliver værre og værre – dog heldigvis med en kerne af sobre journalister på begge stationer, men det stikker altså voldsomt i øjnene at både sproget og fremtoningen ofte er meget flabet, hvor man næsten smasker en mikrofon ind i hovedet på en politiker man ikke kan lide og forsøger at jorde ham.
I fodboldverdenen har man et armbind hvor der står “Respekt” .
Forslag til DBU: send nogle armbånd til DR og TV2.
Tænk på reporterens råb efter Sass Larsen: “Har du fået kæberne på gled eller hvad ” — til en mand der i forvejen er i nedtur – hvad er det for en svinsk og primitiv opførsel.
Samme reporter havde aldrig råbt på den måde efter en Pernille Skipper som for øvrigt får langt mere hensynsfuld behandling end f. eks. Lars Løkke eller Inger Støjberg.
DR’s førstedame tjener 10.000 kr. om dagen – og den anden førstedame på TV2 endnu mere, fordi de har et stort ansvar siges det. De har vel derfor en pligt til at holde en markant linje omkring politisk neutralitet, respekt og soberhed. I mine øjne halter det en del !

 

Der er kommet brev fra mit forsikringsselskab

Af Pernille Birkler

 

Et nyt ord er dukket op i min forsikringspolice – ordet TERROR.

 

I brevet står der:

”Folketinget har bestemt, at forsikringsbranchen skal administrere en statslig udligningsordning, som skal dække skader på bygninger, jord, løsøre, motorkøretøjer og både i tilfælde af NBCR-terrorbegivenheder i Danmark.

 

Den nye terrorudligningsordning træder i kraft den 1. juli 2019 og medfører en ændring i dine forsikringsbetingelser. Du behøver ikke foretage dig noget, du skal blot gemme dette brev.

 

Ordningen indebærer, at staten vil træde til i det tilfælde, at bygninger, jord, løsøre, motorkøretøjer eller både bliver beskadiget, forurenet eller uanvendelige efter en terrorbegivenhed. 

 

Statsgarantien dækker den form for terror, hvor terrorister har brugt nukleare, biologiske, kemiske eller radiologiske våben – kaldet NBCR-terror.”

 

Med den ene hånd beroliger politikerne befolkningen, ”I skal ikke være bange, vi erstatter, hvis uheldet er ude, så bare rolig”.

 

Med den anden hånd lukker samme politikere så løbende i tusindvis af potentielle terrorister ind i landet. 

 

Og for at det ikke skal være løgn, skændes man i øjeblikket om, hvorvidt man skal hjemtage de hjernevaskede IS-bødler, der har kæmpet for islamisk stat og dermed er fjender af Danmark. For, som de kloge hoveder siger, ”er de danske statsborgere, har de krav på at vende hjem”.

 

Imens kan vi så gå rundt i evig angst for, hvornår det bliver vores tur til at komme i vejen for vildfarne kugler, få en kniv i ryggen, få vores datter voldtaget – eller blive udsat for terror.

 

Vores lille land bliver regeret af et hav af ministre, og alligevel bliver Danmarks altoverskyggende problem ignoreret. 

 

Nu har vi så med velvillig hjælp fra den fjerde statsmagt fået en rød regering, så mit gæt er, at løsningen på problemet islamisering af Danmark – med hvad deraf følger – forbliver i mølposen på ubestemt tid.

 

For bag ryggen vasker de to hænder så hinanden og fralægger sig ethvert ansvar.

 

Kan alle se vanviddet?


 

P-kontrol ristet i TV

Af Jørgen Mejrup

 

Det står mere og mere klart, at politikerne må tvinges til at lovgive for at få stækket anarkiet på landets private P-pladser. Reglerne håndhæves efter privatretslige love. der nærmest giver P-kontrollørerne en status som politimyndighed.

 

Forskellen er bare, at politibøder kan ankes, forhandles og indbringes for retten. Den private P-bøde er nådesløs og nok er retsstridig jævnfør retsplejelovens uskyldsformodning.

 

Alle i den betændte branche – lige fra den enkelte P-kontrollør og helt op til firmaernes ansvarlige direktører kryber i ”flyverskjul,” når medierne stiller kritiske spørgsmål. Og borgerne får ikke en jordisk chance få at forklare sig telefonisk men henvises til at udfylde et klageskema.

 

Det må være konklusionen efter, at TV-udsendelsen ”Kontant” i aftes satte kritisk lys på P-branchen i Danmark.

 

De ansatte har forbud mod at udtale sig til pressen. Og firmaernes topansvarlige chefer vil slet ikke svare på spørgsmål. De gemmer sig bag sekretærer, der er nøje instrueret i at afvise alt.

 

Trods vedholdende forsøg lykkedes det da heller ikke Kontant at nå igennem til toppen med kritiske spørgsmål.

 

Men vrede parkanter og tidligere P-kontrollører holdt sig ikke tilbage. Groteske eksempler stod nærmest i kø og tegnede et billede af en topstyret branche i forfald fyldt med misbrug og fejl. Og berettigede klager afvises nærmest pr. automatik.


 

Kære stemmeafgivere

Af Hans Jørgen Buchberg

 

Et flertal af jer ønskede en ny regering. Det har I nu fået – til lykke. Nu skal der gang i jeres vigtigste emne, nemlig klimadebatten og reduktionen af CO2-udledningen. Det er der mange andre lande, der er glade for. Så kan de nemlig udlede tilsvarende mere.

 

Læs også: Fodbold i TV

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…