Hvad skal der til, for at palæstinensernes situation kan blive bedre og konflikten i Mellemøsten kan blive dette evige problem kvit? – Her er et svar

Jeg har på det sidste beskæftiget mig med palæstinensernes ulykkelige situation.

 

Og det rejser spørgsmålet: Hvad skal der til for at palæstinensernes situation kunne bliv bedret og konflikten i Mellemøsten kunne blive dette evige problem kvit?

 

Palæstinenserne er ofre for myten om Palæstina, myten om PLO som deres legitime repræsentant, og myten om deres retskrav på tilbagevenden som næres af FN og Den Arabiske Liga. Israel skal smides i havet.

 

Derudover tror palæstinensere som resten af Mellemøsten på de mest vanvittige konspirationsteorier.

 

Palæstinensernes svage fundering i virkeligheden er deres grundlæggende problem. De er nødt til at transcendere myter og konspirationsteorier, så de nøgternt kan se sig selv og deres situation som den er:

 

Israel er ikke fjenden

Israel er ikke deres virkelige fjende. Deres virkelige fjender er de arabiske stater, der siden 1948 skamløst har anvendt dem i deres forsøg på at nedkæmpe Israel.

 

PLO og Hamas er ikke palæstinensernes venner

PLO og Hamas varetager ikke det palæstinensiske folks interesser. De er gennemkorrupte kriminelle, der skamløst har beriget sig på det palæstinensiske folks bekostning. Deres dagsorden omfatter ikke nogen anvendelig vision for, hvordan de skal varetage palæstinensernes interesser i form af arbejde og social sikkerhed. Palæstinenserne burde sky dem som pesten.

 

Alt eller intet politikken er en fejl

Palæstinenserne alt eller intet retorik i forhold til Israel er en fejl, der spiller lige i hænderne på uansvarlige grupper i Israel som bosætterne og de revisionistiske zionister. Deres aggressive og kompromisløse retorik sætter det moderate og fredssøgende flertal i Israel skakmat.

 

Palæstinenserne skal deltage i Trumps fredsplan

Palæstinenserne skal deltage aktivt i forhandlingerne om Trumps fredsplan, så de så hurtigt som muligt kan få gang i fredsprocessen og få områder og rettigheder på Vestbredden på samme måde som de israelske palæstinensere har det i Israel.

 

Den uværdige offerrolle kan fortsætte 70 år mere

Det er en supertanker, der skal vendes, men hvis palæstinenserne blot fortsætter med at navigere efter Hamas´ og PLOs håbløse kompas, så vil de også de næste 70 år få lov til at spille den uværdige offerrolle, hvis liv er uden mål og med.

 

Svend Lindhardt

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…