EUs kontrol af de ydre grænser er hullet som en si – den danske grænsekontrol er mere effektiv – hvad siger du til det Morten Østergaard?

Op til valgkampen havde den radikale leder, Morten Østergaard, travlt med at håne den danske grænsekontrol.

 

På et facebookopslag den 6. maj i år lod han forstå, at grænsekontrollen stort set ikke har medført andet, end at man har stoppet overlæssede trailere.

 

”Radikale Venstre vil have grænsekontrol, der virker. Det gør den ikke ved Kruså, men det kan den komme til ved EU’s ydre grænse,” skriver De Radikale på deres hjemmeside.

 

Nu viser nye tal fra Rigspolitiet, at det forholder sig lige omvendt.

 

EU-kontrol tog otte menneskesmuglere – den danske over hundrede

For at komme ind i EU med deres last skal menneskesmuglerne igennem den fælles ydre grænsekontrol, og det er tilsyneladende en smal sag.

 

Således præsterede Schengen-kontrollen sidste år kun at pågribe otte menneskesmuglere, der forsøgte at komme ind i EU, fremgår det af en pressemeddelelse fra Rigspolitiet.

 

Til gengæld kunne den danske grænsekontrol opvise helt anderledes og effektive resultater.

 

Her blev i alt 104 menneskesmuglere pågrebet og sigtet under forsøg på at smugle illegale indvandrere ind i Danmark

 

Og medens den danske grænsekontrol i 2018 nægtede i alt 2.004 personer adgang til Danmark via den dansk-tyske grænse, blev blot 379 personer ved kontrollen ved Schengens ydre grænser nægtet indrejse i EU, fremgår det af tallene fra Rigspolitiet.

 

Danmark har over hundrede godkendte grænseovergange

Uden at det fremgår af pressemeddelelsen fra Rigspolitiet, så illustrerer tallene med al ønskelig tydelighed, at menneskesmuglere og andre uønskede personer ville have fri adgang til Danmark, hvis grænsekontrollen blev afskaffet.

 

Og så er der endda ikke tale om fast grænsekontrol døgnet rundt, men blot om prioriterede indsatser ved forskellige grænseovergange.

 

Ifølge Rigspolitiets opgørelse har vi i Danmark i alt 105 godkendte grænseovergange inklusive havne og ikke færre end 24 lufthavne og flyvepladser.

 

Dertil kommer en kyststrækning på 8.750 kilometer, der også godt kunne trænge til en effektiv bevogtning til bekæmpelse af blandt andet narkosmugling.

 

Terrorister rejser frit omkring i EU

Men grænsekontrol er spild af ressourcer, mener som nævnt Morten Østergaard & Co. på trods af det faktum, at flere terrorangreb har vist, at terrorister rejser frit omkring i Schengenområdet.

 

De Radikale henviser til, at pengene i stedet skal bruges til bekæmpelse af bandekriminalitet, medens grænsebevogtningen bedst varetages af Schengen ved de ydre grænser, og lukker samtidig øjnene for det faktum, at den danske grænsekontrol er begrundet med frygt for terror.

 

Og denne frygt er velbegrundet, viser erfaringerne fra tidligere terrorhandlinger.

 

Under det voldsomme terrorangreb i Paris i november 2015, hvor 129 mennesker døde og over tre hundrede blev såret ved en række kombinerede angreb, har det efterfølgende vist sig, at flere af gerningsmændene havde rejst frit frem og tilbage mellem Belgien og Frankrig.

 

Den 24-årige tuneser, der under julemarkedet i Berlin i december 2016 dræbte 12 og sårede 49 ved at køre ind i folkemængden med en lastbil, rejste uden problemer efterfølgende til Italien på trods af, at han var efterlyst.

 

I Milano kom han i skudveksling med italiensk politi og døde. En politibetjent blev såret under skudvekslingen.

 

Her havde selv en effektiv Schengenkontrol ved de ydre grænser intet hjulpet

 

Og de snupper stadig menneskesmuglere ved den dansk-tyske grænse

Medens blot otte menneskesmuglere sidste år som nævnt blev taget ved Schengens ydre grænsebevogtning, har den danske grænsevagt her i løbet af årets første næsten ni måneder afsløret ikke så lidt flere.

 

Siden januar og til og med den 22. september er ikke færre end 62 menneskesmuglere blevet pågrebet ved den dansk-tyske grænse på vej ind i Danmark med deres last, medens 1.373 personer er blevet nægtet indrejse, fremgår det Rigspolitiets seneste opgørelse.

 

Men det er symbolpolitik, lyder det gang på gang fra den radikale lejr.

 

Læs mere her:

https://valg.radikale.dk/politik/udspil/graensekontrol-der-virker/

 

https://www.facebook.com/oestergaard/posts/2753807861315278?comment_id=2754490237913707&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R%22%7D

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…