Hvad kan man bruge blommer til? – få opskrifter på rene lækkerier

Der er sæson i øjeblikket for blommer og danske blommer er nogen af de bedste verden grundet vores skiftende vejr/klima.

 

Det latinske navn for blommen er ”Prunus domestica” og de kan have forskellige farver; røde, gule, blå eller grønne. De vokser på et lille træ og de hængende frugter er blommerne.

 

Højsæsonen for blommer er fra august til oktober. Derfor har vi fået Per Asmussen fra GastroFun.dk til at komme med et par opskrifter hvad du kan lave med blommer her:

 

Opskrift på syltede blommer:

 

Ingredienser:

1,5 kg blommer, 2 dl vand, 0,5 dl eddike, 500 g rørsukker, 1 vaniljestang, 1,5 dl rom, 1,5 dl portvin og atamon.

 

Vejledning:

 

Start med at halvere dine blommer, så kan fjerne stenene.

Skold 4 sylteglas og skyl dem i atamon.

Placer blommerne i de 4 glas.

Del din vaniljestang på langs og på tværs og placer dem i to af glassene.

Bring vand, sukker og eddike i kog i en gryde under omrøring. Når sukkeret er opløst i blandingen, tages den af varmen.

Del lagen i to forskellige skåle og tilsæt rom i den ene og portvin i den anden.

Hæld romlagen i glassene med vaniljen og den anden del i glassene uden.

Luk glassene med låg og opbevar køligt.

 

Opskriften kommer her fra.

 

De syltede blommer smager dejligt sammen med pandekager (reklamelink) og råcreme/is.

 

Vi kan også henvise til andre lækre opskrifter med blommer her:

 

  • Blommesaft. Se opskriften her.
  • Blommesyltetøj. Se opskriften her.
  • Blommesauce. Se opskriften her
  • Blommetrifli. Se opskriften her.
  • Blomme crumble. Se opskriften her.

 

Læs mere om blommer her.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…