Hunden blev skræmt og ejeren blev bidt – nu undersøger politiet om det var en ulv

Arkiv Colourbox

Umiddelbart lyder det som dårligt nyt for ulvetilhængerne på de københavnske caféer,

 

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog tirsdag aften klokken 21.49 anmeldelse om, at en 26-årig mand fra Hjelmrode i Aabenraa Kommune.

 

Han var blevet bidt i buksebenet af et større, ulvelignende dyr og havde pådraget sig rifter i læggen.

 

Overfaldet fandt sted nær anmelderens have. Manden var gået ud i området for at se, hvad der var sket, efter at hans hund var blevet skræmt.

 

Blev angrebet af ulvelignende dyr

Her stødte sønderjyden på dyret, som han til politiet beskriver som ulvelignende, cirka 70 – 80 centimeter høj og med en grå/hvid farve og et stort hoved.

 

Dyret bed derefter manden kortvarigt i buksebenet. Den 26-årige sparkede derefter dyret, der løb fra stedet.

 

Politiet har taget DNA-prøver fra rifterne i læggen.

 

Prøverne skal afdække, hvorvidt der har været tale om en ulv, en hund eller et andet dyr.

 

Et andet dyr i den størrelse findes ikke i Danmark

Hvad et andet dyr efter den pågældende beskrivelse skulle være udover en ulv eller hund skulle være, står hen i tågerne.

 

En anden invasiv art ud over ulven er mårhunden, men den måler normalt omkring tyve centimeter i skulderhøjde, og er således meget mindre end et dyr af den størrelse, der bliver beskrevet.

 

”For nuværende er det ikke muligt at oplyse noget om, hvornår resultaterne fra prøverne vil foreligge,” lyder det fra Syd- og Sønderjyllands Politi

 

Hvis nogen i lokalområdet kan have kendskab til, at der har været en større hund løs i området tirsdag aften, bedes man kontakte Politiets Servicecenter på telefon 1-1-4.

 

”Syd- og Sønderjyllands Politi har ikke yderligere oplysninger til pressen om hændelsen, men henviser til den relevante fagmyndighed, der er Miljøstyrelsen,” skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

 

Læs mere om ulveangreb her:

https://denkorteavis.dk/2019/en-enkelt-faareavler-har-mistet-omkring-200-faar-som-foelge-af-ulveangreb-nu-opfordrer-praest-jaegerne-til-at-skyde-ulve/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…