Historisk lav rente på boliglån lader dine drømme blive til virkelighed

Boligpriserne har nået et leje, hvor det kan være svært at følge med. I takt med inflationen i Danmark er priserne gradvist steget, og det har resulteret i nogle ualmindeligt høje boligpriser. Det kan gøre det svært for mange at investere i drømmeboligen.

 

Men faktisk har det samtidig medført, at renterne er blevet historisk lave på boliglån. Du kan i dag optage et lån med kun en halv procent i fast rente, hvilket anses som at være den laveste faste rente på disse realkreditlån i hele 30 år. Artiklen tager udgangspunkt i dit kommende boligkøb, og hvorfor du bør drage nytte af det lave rente netop lige nu.

Lave månedlige omkostninger for dig som boligejer

I forbindelse med et boligkøb vil langt de fleste opleve, at det er nødvendigt at optage et lån i banken. Når du optager et boliglån, vil du hver måned skulle afbetale på lånet. Der vil sideløbende skulle betales renter, som er bankens indtjening på dit lån.

 

For bare få år siden var denne rentesats almindeligvis på mellem 2 og 4 %, hvor du i dag kan optage et fastforrentet lån med en rente på under 1 %.

 

Rentesatsen angiver det beløb, du hver måned skal betale for at få lov til at låne pengene af banken. Derved vil en lavere rente give dig flere penge mellem hænderne i hverdagen. Du kan altså holde dine månedlige udgifter nede, og det kan hurtigt blive til mange penge henover en årrække.

De faste udgifter ved dit boligkøb

Når du vælger at investere i din drømmebolig, er der en række faste udgifter i forbindelse med udarbejdelsen af købsaftalen og lovpligtige dokumenter. Her skal du nemlig alliere dig med en dygtig boligadvokat, der kan hjælpe dig med de juridiske arbejdsopgaver, der er nødvendige for en sikker bolighandel. En boligadvokat vil varetage en række opgaver såsom tinglysning af skøde samt køberrådgivning og udarbejdelse af købsaftalen på din private bolig.

 

De faste udgifter bunder altså i blandt andet juridisk arbejde, der skal være med til at sikre dig under dit køb af drømmeboligen. Tinglysning af et skøde kan du som udgangspunkt selv klare. Det vil dog sjældent kunne betale sig for dig, og derfor kan det være fordelagtigt at alliere sig med en professionel boligadvokat. På den måde kan du være sikker på, at dit skøde bliver udarbejdet korrekt.

Investér i din kommende bolig nu

Hvordan får man råd til drømmeboligen med de høje boligpriser? Dét kan være et dilemma, der måske er på dagsordenen derhjemme. For boligpriserne har aldrig været højere – men omvendt gælder det også for de fastforrentede lån, at renten er lavere end nogensinde. Og netop de billige boliglån giver dig nogle helt unikke muligheder som kommende boligejer.

 

Med lavere renter vil du hver måned have flere penge mellem hænderne. Et større rådighedsbeløb vil give dig muligheden for at låne et større beløb til drømmeboligen. For med en rentedifferentiering på 1 % kan du spare flere tusinde kroner hver måned. Et spring fra 2 % til 1 % er netop en halvering af dine månedlige udgifter på dit boliglån. Derfor er det et godt tidspunkt at investere i en ny bolig til trods for lidt højere boligpriser.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…