Her er det aftalepapir, der gør Mette F. til statsminister – ‘det er en rød-grøn ønskeseddel uden de nødvendige penge til at betale’, siger Lars Løkke

Foto: Henrik Ræder Clausen

Den kongelige undersøger Mette Frederiksen går i dag klokken 14 til Dronningen for at meddele, at hun har et flertal for at danne regering. Derefter går hun i gang med at danne en socialdemokratisk mindretalsregering.

 

Omkring midnat blev Socialdemokratiet enige med De Radikale, SF og Enhedslisten om et 18 sider langt aftalepapir, som kan læses længere nede.

 

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen var hurtig ude med en kritik af papiret. Han kalder det en rød-grøn ønskeseddel, der er ukonkret og ufinansieret. Hvor skal pengene komme fra og hvem skal betale, spørger han, ifølge TV2.

 

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl fulgte lige efter på twitter med denne kommentar:

 

En tydelig beklemt Mette Frederiksen mens Morten Østergaard sent tirsdag aften fortalte om de lempelser på udlændingeområdet, de radikale har fået igennem…. forstår man godt med de løfter, hun ellers havde givet i valgkampen..

 

Morten Messerschmidt taler om løftebrud på twitter:

Morten Ø siger, at flygtninge i arbejde nu skal kumme blive i Danmark. Betyder det, at S allerede løber fra paradigmeskiftet og flygtningestoppet???

 

Mette Abildgaard fra De Konservative siger til TV2, at det gør hende bekymret, at finansieringen til de mange velfærdsløfter er så ukonkret. Hun kritiserer, at arveafgiften på familievirksomhederovertagelser skal sættes op.

 

Enhedslisten har fået garanti i den økonomiske politik

Enhedslisten har fået en “garanti” og en “forsikring” om, at den nye S-regering ikke vil føre en politik, der øger uligheden, sænker skatten i toppen eller sænker overførselsindkomsterne, siger Pernille Skipper. Læs mere her

 

De radikale kaldet det på vej til systemskifte

– Jeg synes godt, jeg kan sige, at vi her har skrevet det første kapitel til det, der kunne blive systemskiftet anno 2019. En ny retning for Danmark, siger Morten Østergaard. Læs mere her.

 

Han lægger vægt på, at man på udlændingeområdet ifølge ham har droppet symbolpolitikken og erstattet den med sund fornuft. Ifølge ham giver det mulighed for at rekruttere udenlandsk arbejdskraft, og vi beholder de flygtninge, der er i arbejde, siger han.

 

Farvel til Sjælsmark og Lindholm

Især spørgsmålene om de afviste asylbørn på Udrejsecenter Sjælsmark og øen Lindholm som udrejsecenter for kriminelle asylansøgere har været vigtige for Radikale Venstre.

 

Den Korte Avis vender tilbage med analyse og opdatering.

 

Her er aftalen mellem S, RV, SF og Ehl:

 

Læs aftalen her

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…