Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

Hvis de ikke er danske statsborgere, er løsningen enkel. Vi må lave straffeloven om, så vi kan udvise dem, hvis de med vold forsøger at knægte ytringsfriheden.

 

Sådan lød opfordringen fra Alex Ahrendtsen (DF) til justitsminister Søren Pape Poulsen (KF) under et samråd i Folketingets Retsudvalg i torsdags den 2. maj.

 

Ministeren var kaldt i samråd af Dansk Folkeparti, som ville vide, hvordan ministeren med optøjerne mod Rasmus Paludan in mente ville sikre, at det kommende folketingsvalg kan afvikles uden overfald og bølleoptøjer.

 

To dage efter samrådet kom der syn for sagen.

 

Ville hænge valgplakater op – blev truet med tæsk og køller

På Danmarks befrielsesdag lørdag den 4. maj klokken 12 blev det tilladt at hænge valgplakater op til EU-valget søndag den 26. maj.

 

Den frihedsret benyttede fire frivillige fra Dansk Folkeparti i Odense til at hænge valgplakater op på blandt andet Nyborgvej. Den ligger parallelt med den indvandrertætte bebyggelse, Korsløkkeparken, i Odense.

 

Og her det gik helt galt.

 

”Pil det lort ned, eller jeg smadrer jer!” lød det fra en mand, der fuldt maskeret og med en køllelignende genstand i hånden pludselig dukkede op fra en af boligblokkene.

 

”Han peger på os med staven og siger: ”Vær glade for, at I havde et barn med, ellers havde jeg smadret jer,” fortæller en af de fire DF-frivillige til TV 2 Fyn.

 

Tidligere havde der samme sted været to episoder, hvor to mænd uafhængigt af hinanden havde bedt dem om at skrubbe af og tage deres plakater med sig.

 

”I er ikke velkomne her!” lød beskeden efterfulgt af en trussel om, at deres plakater ville blive revet ned, hvis de ikke selv tog dem med sig.

 

Sagen er anmeldt til Fyns Politi, hvor den vagthavende Kenneth Taanquist forklarer til TV2 Fyn:

 

“Mændene siger, at Dansk Folkeparti ikke er velkomne i området, og at deres plakater vil blive revet ned. Derefter vælger de fire frivillige hjælpere at forlade stedet. Det er en trusselssag, og der er optaget en rapport omkring det, som vi efterforsker på.”

 

Dansk Folkeparti var dog ikke de eneste. Samme dag, altså på Danmarks befrielsesdag, fik det radikale byrådsmedlem i Odense, Susanne Crawley, smidt sten igennem ruderne i sin bolig.

 

Pernille Bendixen: Hvordan vil ministeren sikre folketingsvalget?

Begivenhederne i Odense to dage efter samrådet i Retsudvalget illustrerer overbevisende, at Pernille Bendixen satte fingeren på det helt centrale problem, da hun under samrådet spurgte Søren Pape Poulsen:

 

”Lige om lidt skal alle os, der sidder her, ud og være i valgkamp sammen med medlemmer af Stram Kurs, må man formode. Skal vi så aflyse valgkampen, fordi det ikke kan lade sig gøre, fordi politiet vurderer, at der er en sikkerhedsrisiko?” ville Bendixen vide.

 

Under omtalen om optøjerne på Nørrebro havde justitsministeren samtidig fremhævet, at han tager skarpt afstand fra Rasmus Paludan.

 

Det fik Pernille Bendixen til at reagere:

 

”Jeg er rigtigt skuffet over, at både statsministeren og justitsministeren har så travlt med at tage afstand fra den ene person, der står og er fuldstændig ikke-voldelig, og som er oppe mod en hær af folk, som ikke forstår demokratiske spilleregler og derfor virker ved vold.”

 

Bendixen understregede:

 

”På den måde er det dem, man i sidste ende ender med indirekte at støtte op om, ved at tage afstand fra denne ene mands gerning.”

 

Pape Poulsens svar: Pernille Bendixen er alt for hård

Det ville justitsminister Søren Pape Poulsen dog ikke have siddende på sig:

 

”Jeg synes godt nok, at du er ude i en lidt hård kritik, hvis jeg skal være helt ærlig,” svarede justitsminister Søren Pape Poulsen til Pernille Bendixen og fortsatte:

 

”Jeg synes også, den er lidt urimelig. Jeg synes, at når man kigger mit talepapir igennem, så er fokus klar, og også, når man ser på alle de udtalelser, jeg er kommet med. Så er det nok klar tale om dem, der laver ballade.”

 

Ministeren føjede til:

 

”Men det er jo også politik, det her, og derfor kommenterer vi det jo generelt,” lød det.

 

”Men uanset, hvem man er, når man er kandidat til Folketinget, så skal vi sikre, at alt foregår i god ro og orden. Vi skal sikre, at alle kan føre valgkamp, uanset hvem de er, og hvad de vil. Det er jeg enig i, og det skal vi selvfølgelig gøre. Jeg vil ikke bruge et sekund på at forsvare folk, der har opført sig i de her optøjer. Overhovedet ikke.”

 

Pape Poulsen føjede dog til:

 

”Så kan man så sige: Er det relevant at tale om den ene person, der fører sig frem på en særlig måde?” Justitsministeren svarede selv:

 

”Ja, det mener jeg, at det er, når man som politisk parti stiller op og har et program, som ifølge mange eksperter på væsentlige stræk er grundlovsstridigt. Men det er jo en politisk diskussion, han må sige, hvad han vil, og det garanterer jeg for, at politiet gør sig det yderste for, at det kan han blive ved med. Det kunne være ham i dag, det kunne være andre i morgen.”

 

Det nye angreb

Hos Dansk Folkeparti fastholder Pernille Bendixen, at justitsministeren forplumrer det hele ved at gøre Rasmus Paludan til en del af problemet.

 

”Det er ikke ham, der er problemet, men tværtimod det faktum, at den islamistiske voldskultur og dens medløbere nu har fået så meget vind i sejlene, at de efterhånden udgør en reel fare for vores demokratiske traditioner,” siger Pernille Bendixen til Den Korte Avis.

 

Hun siger mere generelt:

 

”Begivenhederne i Odense i lørdags (plakaterne og stenkast) illustrerer med al ønskelig tydelighed, at vi bliver nødt til at tage skeen i en anden hånd, når de gælder om at slå ned på bøller, som angriber den politiske ytringsfrihed.”

 

Pernille Bendixen henviser i den forbindelse torsdagens samråd, hvor Dansk Folkeparti ville have en meget hårdere kurs gennemført over for folk, der direkte angriber samfundets demokratiske fundamenter.

 

”Vores holdning, som både Alex (Ahrendtsen, red.) og Kristian (Thulesen Dahl, red.) gav udtryk for under samrådet, er meget klar. Betydeligt strengere straffe og udvisning til dem, der ikke er danske statsborgere,” siger Pernille Bendixen og understreger:

 

”Og det gælder også ham den maskerede mand med køllen, der truede fire politiske aktivister med at smadre dem, da de var ude i deres lovligt ærinde på demokratiets vegne.”

 

Du kan læse mere om begivenhederne i Odense her:

https://www.tv2fyn.dk/artikel/frivillige-fra-dansk-folkeparti-truet-mens-de-hang-valgplakater-op?fbclid=IwAR1dconKhlncKA_J-G0SjMu3dk4noHgsGt7mS4wfzj4qr3Y11Nhn82jpMjI

 

Og du kan følge hele samrådet i Retsudvalget her:

https://www.ft.dk/aktuelt/webtv/video/20181/reu/td.1576598.aspx?as=1

Del på Facebook