Han kom snigende bagfra med sin kniv og hamrede den i politimand – ”et tegn på samfundets forråelse,” siger Politiforbundet

Tidligt mandag morgen gik to politifolk en runde på hovedbanegården i München. Den 30-årige overbetjent Steve T. og hans 40-årige kollega var netop i færd med at kontrollere en forbipasserende.

 

Pludselig blev Steve T. angrebet af en mand, der kom snigende bagfra. Manden hamrede en lang kniv i nakken på politimanden med så stor voldsomhed, at knivens klinge brækkede af og blev siddende i nakken.

 

Steve T. blev straks bragt på hospitalet og hasteopereret. Hans kollega og modige forbipasserende overmandede angriberen.

 

Knivstikkeren, der kaldes Daniel G., er kendt af politiet. Han har været hjemløs, men er for nylig installeret på et pensionat.

 

Politiet kender ham fra tyverier og narkohandel. Han har flere gange været i kontakt med det psykiatriske system.

 

Der foreligger ikke yderligere oplysninger om mandens baggrund. Den politiske korrekthed i Tyskland fører meget ofte til, at den slags informationer skjules i medierne. Vi bringer et foto af ham sammen med det slørede ansigt på en anden mand, der ikke var involveret i knivstikkeriet.

 

Måske varigt invalideret

Det er heller ikke klarlagt, hvad der var gerningsmandens motiv til at angribe politibetjenten. Mandag aften var han stadig i forvaring.

 

Bayerns indenrigsminister Joachim Herrmann sagde på det tidspunkt om overbetjentens tilstand: ”Han er formentlig ikke længere i livsfare, men han er hårdt kvæstet.”

 

Tilsyneladende er Steve T.’s rygmarv blevet beskadiget. Det står foreløbig uklart, om han er varigt invalideret, eller om han kan blive helt rask.

 

Jürgen Ascherl, der er næstformand for Politiforbundet i Bayern, kalder knivangrebet for ”et forfærdeligt tegn på forråelsen af vores samfund”.

 

Tyskland – et skib uden ror

Så sent som fredag aften i sidste uge oplevede befolkningen i Bayern et andet modbydeligt eksempel på denne forråelse:

 

I byen Augsburg mødte en brandmand en gruppe højtråbende unge indvandrere. Han bad dem et par gange om at dæmpe sig. Så blev han slået ned af én af dem og døde. Den Korte Avis berettede mandag om sagen, der bragte byen i sorg og raseri.

 

Overbetjent Steve T., der blev offer for det nye brutale angreb, kommer faktisk også fra Augsburg. Så den lokale stemning er på kogepunktet.

 

Forbundsrepublikken har i de seneste år oplevet en stribe eksempler på rå vold – i betydeligt omfang har disse eksempler været forbundet med den ikke-vestlige indvandring,

 

Politikerne, med forbundskansler Angela Merkel, har været stærkt handlingslammede i forhold til denne udvikling. Hos borgerne efterlader forråelsen en blanding af rådvildhed og forbitrelse.

 

Tyskland virker mere og mere som et skib uden ror.

 

https://www.bild.de/bild-plus/regional/muenchen/muenchen-aktuell/feige-attacke-auf-polizist-das-ist-der-messerstecher-von-muenchen-66587394,jsRedirectFrom=conversionToLogin,la=de.bild.html#remId=1586700261724370348

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…