Han spurgte bare en gruppe indvandrerdrenge på burgerbar om de stod i kø – så gik de amok og slog ham ned

Philip er sammen med nogle venner gået på Burgerbar i København en sen nattetime.

 

Ved disken står en gruppe på 10-15 drenge. Han spørger dem, om de står i kø. Så går de amok og slår ham ned. Og volden fortsætter, da han kommer ud af burgerbaren.

 

Philip har beskrevet sin oplevelse til Berlingske:

 

“Det er indvandrerunge. Jeg siger: ‘Hvis I står i kø, så er det jeres tur’. De svarer flabet tilbage, at det skal jeg ikke blande mig i. De er truende og går tæt på mit ansigt. Jeg kan ikke huske, hvad der bliver sagt. Da de har bestilt deres mad, og vi venter på vores, kommer de over til os og provokerer og er aggressive. Jeg forsøger at sige, at de skal slappe af, og at vi bare skal have noget mad og så hjem. Pludselig får jeg et slag på siden af hovedet.”

 

Så smider ekspedienten dem ud af Burger King, men lidt efter kommer de tilbage og begynder at skyde på Philip og hans venner med restaurantens sødetabletter igennem sugerør. De bliver smidt ud igen.

 

Da Philip går ud på gaden bliver han igen overfaldet af gruppen, der slår og sparker ham, så han falder om på gaden.

 

“Jeg er frustreret over det, der er sket. At noget så simpelt som at spørge nogen, om de står i kø, gør, at man bliver slået ned af 15 mennesker og sparket i hovedet. Det, synes jeg, ikke kan være rigtigt i dagens Danmark. Politiet sagde, at den slags sker hver eneste weekend. Jeg havde et relativt dyrt ur på, så det var ikke et røveri. Det var bare for at gøre skade på os.”

 

Philips beretning er en case i en beskrivelse af det voksende antal anmeldelser af vold i København. Det fremgår af tal fra Danmarks Statistik.

 

Men det forklarer ikke, hvorfor det sker.

 

Ikke-vestlige indvandrere begår mere kriminalitet end danskere, har blandt andre Berlingske tidligere skrevet.

 

Hvorfor det?

 

Forklaringen kan være deres kulturbaggrund. Det har Den Korte Avis skrevet om mange gange. Men også andre som Kristeligt Dagblad har fremhævet kulturens betydning.

 

Men det bliver ved med at være nærmest et tabu, hvad det er for en kultur der præger mange ikke-vestlige indvandrere i Danmark.

 

Er det en kultur, hvor man hurtigt føler ens ære krænket, og hvor man hurtigt reagerer med vold frem for med argumenter?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…