Massehysteriet omkring Greta Turnberg er et kollektivt omsorgssvigt

Greta Thunberg, Wikipedia

En unavngiven person har postet på tweeter, at han har indgivet en bekymringsunderretning på verdens darling Greta Turnberg.

 

Samme bekymring deler forfatter og journalist Mikael Jalving, der blandt andet har udtalt om bogen om Greta Turnberg at:

 

“Bogen rummer en historie om svigt. På overfladen handler bogen om et sygt samfund, hvor vi drukner i forurening og materialisme, løgn og bedrag. Men moren, som også er forfatteren, er blind over for sine døtres sygdomme” siger Mikael Jalving.

 

I bogen fremgår det, at Greta Thunberg tidligere har lidt af depressioner og spiseforstyrrelse, og at hendes nuværende diagnoser er Aspergers syndrom og OCD. Hendes søster skulle eftersigende have lignende diagnoser.

 

Ifølge Mikael Jalving, fokuserer moren for meget på at gøre Greta Thunberg til en stjerne i stedet for at fokusere på, hvorfor begge hendes døtre er så syge.

 

Morens karriere som professionel operasanger har desuden resulteret i, at familien har levet et liv på farten uden fast bopæl. Og ifølge Mikael Jalving kan det være skyld i døtrenes diagnoser.

 

‘De flytter rundt som en gøglerfamilie, familien er i dyb krise, og moren har slet ikke forstået det”

 

Der kan meget vel være noget om snakken, for nok støtter forældrene Gretas rejser rundt i verden med skue fra hele verdenspressen, hvor hun taler for verdens ledere, men hvordan er det kommet dertil.

 

Greta begyndte sin karriere med at pjække fra skole om fredagen for at demonstrere for klimaet. Allerede her burde en voksen forælder have trådt i karakter og bedt pigen passe sin skole, men det er ikke sket. Gretas mor er nemlig også selv klima aktivist, åbenbart så meget at hun må mene at uddannelse ikke er vigtig for hendes barn. Det er, uanset hvad man ellers mener om Greta og familien, et svigt. Da store dele af verden nu har udråbt Greta som klimaguru, uden at stille et eneste kritisk spørgsmål til at hun f.eks med egne ord kan se CO2 eller andre kritiske spørgsmål, er verden med til at svigte Greta.

 

Ingen stiller reelt kristiske spørgsmål til Gretas postulater omkring klimaet, verden vælger i stedet for at lade sig skælde ud af en teenager, der i sin tale til FN beskylder den for at have stjålet hendes barndom. I virkeligheden er det nok nærmere Gretas forældre, der har stjålet hendes barndom ved at lade hende leve det liv, hun gør og manipulere hende til at udleve deres egne drømme, akkurat som de små fem årige amerikanske beauty queens, der udlever mors drøm om at blive skønhedsprinsesser.

 

Det er trist at se til, imens verden og Gretas forældre fremstiller hende som en klimaguru i stedet for skærme hende og give hende støtte til at få sig en uddannelse og måske af den vej gøre en forskel for klimaet.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…