Grænsekontrol virker: Tyvebander fra flere lande snuppet på bare tre dagen

Foto: Gunnar Hede

Det var nærmest være en parade af tyvebander fra de nye østeuropæiske EU-lande, som Udlændingekontrollen i Padborg, UKA Vest, i forrige uge kunne opvise i løbet af blot tre dag i forrige uge,

 

I søndags, den 17. februar, havde UKA Vest et tip om, at en lastbil, kunne være involveret i kriminelle aktiviteter. Lastbilen var lagt ind i ANPG systemet.

 

Det betyder, at aflæsningskameraerne på centrale steder i vejsystemet og i patruljevogne giver besked, når nummerpladen aflæses, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse,

 

På en rasteplads ved motorvej E45 blev en litauisk chauffør og lastbilen opsnappet af en patrulje fra UKA Vest og kontrolleret. Det viste sig, at den indeholdt en teleskoplæsser til en værdi af 800.000 kr.

 

Teleskoplæsseren var samme dag stjålet fra en byggeplads ved Vissenbjerg på Fyn. Den 52-årige chauffør blev efterfølgende varetægtsfængslet efter grundlovsforhør.

 

Derefter røg en flok bulgarske lommetyve i nettet

Det var igen den automatiske nummerplade genkendelse, ANPG, der mandag den 18. februar alarmerede en patrulje fra UKA Vest, som befandt sig i Aabenraa.

 

I en bulgarsk personbil sad en 26-årig kvinde, en 45-årig kvinde, en 24-årig mand og en 25-årig mand.

 

De fire er mistænkt for at have begået mindst fire lommetyverier samme dag i det syd- og sønderjyske område. Det efterforskes, om de muligvis også kan forbindes med anden kriminalitet.

 

De fire er foreløbigt blevet varetægtsfængslet.

 

Og så kom turen til to polakker

To polske mænd på 29 og 30 år blev tirsdag den 19. februar anholdt på fersk gerning af en patrulje fra UKA Vest og sigtet for flere butikstyverier.

 

De to var samme morgen kørt ind i Danmark i en tysk indregistreret personbil, og patruljen havde holdt øje med dem. De har erkendt butikstyverier i Haderslev og Kolding. De fik en bøde på 6000 kr. og blev udvist af landet med indrejseforbud i to år.

 

”ANPG i kombination med efterforskning og vores internationale samarbejde har igen vist sig at give gode resultater i efterforskningen af særligt de omrejsende kriminelle,” siger politikommissær Søren Rønnov.

 

Dansk Folkeparti er i øjeblikket ude med forslag om såkaldt omvendt grænsekontrol i lighed med den nuværende, der er rette mod indrejse.

 

Noget kan tyde på, at en konsekvent undersøgelse af mistænkelige køretøjer på vej ud af Danmark kan vise sig at være en givtig forholdsregel.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…