Fremtiden ude af kontrol: En tredjedel af alle nyfødte ikke-vestlige børn bliver nu registreret som danske statsborgere

Parallelsamfund i Toveshøj ved Aarhus (Arkivfoto: Privat)

Danske statsborgerskaber er ikke mere et privilegium, som kun kan tildeles af Folketinget, således som Grundloven foreskriver.

 

I det ubemærkede uddeles statsborgerskaber også med rund hånd på landets fødeklinikker, hvor der i 2018 blev uddelt over tre tusinde danske statsborgerskaber

 

Det skyldes, at den socialdemokratisk ledede regering under Helle Thorning-Schmidt (S) indførte en regel om, at alle nyfødte børn automatisk skal registreres som danske statsborgere, hvis blot en forælder har dansk statsborgerskab. Det havde virkning fra den 1. juni 2014.

 

Indtil da var reglen den, at forældrene i henhold til Grundlovens paragraf 44 skulle ansøge Folketinget om statsborgerskab til deres barn.

 

Over 12.000 flere end Folketinget har tildelt

Men det har altså været slut siden 2014, og konsekvenserne af disse tildelinger af danske statsborgerskaber på landets fødeklinikker har gennem de sidste fire år fået vidtrækkende konsekvenser.

 

Således er der gennem de sidste fire år uden om Folketinget blevet tildelt minimum 12.668 flere statsborgerskaber til ikke-vestlige personer.

 

Det er halvtreds procent flere end dem, befolkningen har fået information om via de to årlige uddelinger i Folketinget af danske statsborgere.

 

I perioden 2015 -2018 uddelte Folketinget således i alt 23.924 statsborgerskaber til ikke-vestlige indvandrere.

 

Dertil skal så lægges de minimum 12.668 statsborgerskaber, der i samme periode automatisk blev uddelt på de danske fødeklinikker.

 

Men antallet er for lavt sat

Desværre registrerer Danmarks Statistik i sine fødselsstatistikker kun moderens oprindelsesland og statsborgerskab og ikke faderens.

 

Af samme grund, er antallet på de over 12.000 ikke-vestligt nyfødte med dansk statsborgerskab ikke fyldestgørende.

 

Det skyldes, at barnet også bliver registreret som dansk statsborger, hvis det eksempelvis i en somalisk familie kun er faderen og ikke moderen, der ved barnets fødsel har dansk statsborgerskab, så antallet er formentlig en del højere.

 

Næsten 40.000 ikke-vestligt nyfødte

I hele perioden 2015 – 2018 fødte kvinder af ikke-vestlig oprindelse inklusive dem med dansk statsborgerskab i 36.373 børn.

 

De over 12.668 børn, som blev født med dansk statsborgerskab, udgør således en tredjedel af samtlige børn født af kvinder med ikke-vestlig oprindelse.

 

Plus altså dem, hvis fædre har dansk statsborgerskab, medens moderen har sit oprindelige. De børn bliver som nævnt også ved fødslen registreret som danske statsborgere, men er umulige at opspore i statistikkerne.

 

Og halvdelen af disse børn fødes i problematiske miljøer

Halvdelen af de børn, der siden den 1. juni 2014 er blevet født med dansk statsborgerskab af en ikke-vestlig mor, bliver født i familier med opindelse i muslimske lande, hvor det står sløjt til med integration.

 

Det er ligeledes i de miljøer, der i forhold til deres andel af befolkningen suverænt er Danmarks mest kriminelle.

 

Der er tale om tyrkere, somaliere, afghanere, irakere og libanesere, hvor kvinder med dansk statsborgerskab i perioden 2015 – 2018 tilsammen fødte ikke færre end 6.446 børn, som straks ved fødslen fik tildelt dansk statsborgerskab.

 

Fødegangene har allerede overhalet Folketinget

Som nævnt kan dansk statsborgerskab ifølge Grundloven kun tildeles ved lov. Det vil sige af Folketinget.

 

Men den grundlovsbestemmelse er nu for alvor sat ud af kraft, og Folketinget kan slet ikke følge med fødegangene, når det drejer sig om tildeling af danske statsborgerskaber.

 

Medens Folketinget i 2018 således uddelte i alt 1.510 statsborgerskaber til ikke-vestlige indvandrere, var der anderledes gang i sagerne på landets fødeafdelinger.

 

Her fik ikke færre end 3.363 nyfødte af en mor med ikke-vestlig oprindelse i 2018 helt automatisk tildelt dansk statsborgerskab.

 

Lidt over halvdelen af disse børn, eller i alt 1.784, blev født ind i de fem nævnte mest kriminelle muslimske miljøer. Det drejer sig blandt andet om 718 nyfødte tyrkere og 159 nyfødte somaliere, som straks ved fødslen blev registreret som danske statsborgere.

 

Til sammenligning gav Folketinget i 2018 statsborgerskab til 113 tyrkere og 43 somaliere.

 

Næsten 70.000 ikke-vestlige fødedygtige med dansk statsborgerskab

Der kan vist ikke herske megen tvivl om, at tildelingen af danske statsborgerskaber på landets fødegange også i fremtiden langt vil overstige det årlige antal statsborgerskaber, som Folketinget uddeler.

 

Hvis man sætter den fødedygtige alder til 15 – 50 år, så var der i alt 162.511 ikke-vestlige kvinder i den fødedygtige alder i Danmark den 1. januar i år.

 

Af dem havde de 68.651 dansk statsborgerskab. Hver gang de føder, vil deres børn helt automatisk blive registreret som danske statsborgere.

 

Det drejer sig blandt andet om 12.216 tyrkere og 3.614 somaliere.

 

Artiklen er baseret på følgende kilder:

https://www.statistikbanken.dk/10017 (FODIE)

 

https://www.statistikbanken.dk/10021 (FOLK2)

 

https://www.statistikbanken.dk/10025

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2019/kriminelle-somaliere-send-dem-hjem-lyder-det-fra-politikere-som-selv-har-givet-over-halvdelen-af-dem-dansk-statsborgerskab/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…