Frankrig planlægger 6 ny atomkraftreaktorer og får hovedparten af sin energi fra atomkraft

Colourbox

Søndag 20.10.19, mens Middelgrundens vindmøller stod stille og ikke leverede energi, var der på Rådhuspladsen i København demonstration for atomkraft. Stand up for Nuclear fandt samtidig sted i Paris, London, Helsinki, Stockholm, Amsterdam, Toronto, New York, Los Angeles, Buenos Aires og andre store byer. På samme tid, som man indledte en tale i Paris, indledte arrangørerne Anders Bagge sin tale i København om fordelene ved atomkraft, og Theis Palm oplyste om verdens bedste kilde til enorme mængder ren, sikker og stabil energi. Derefter fortsatte formanden for REO Thomas Grønlund Nielsen om ‘fornægtelsen af kernekraften’, som beskrevet i hans bøger: Niels Bohr må vende sig i sin grav – og Den Grønne Atomkraft. Hvis vi skal have styr på klimaet, skal atomkraft inkluderes, som anbefalet af FN’s klimapanel IPCC, Barack Obama, Bill Gates o.a.!

 

De fleste danske politikere og journalister er tilsyneladende blevet enige om, at vindkraft skal være den førende energi i Danmark, selvom den kun leverer 8% af al dansk energi. Vindkraftens backup biomasse er nu endelig blevet afsløret som ikke CO2 neutral men udleder mere CO2 end kul, så det bliver vanskeligt at nå 70% reduktion af CO2 i 2030. Det nytter ikke at bygge flere vindmøller, som også ligger stille, når vinden ikke blæser. Man kan ikke basere et energisystem på ustabil vind.

 

Tænk, at nogle politikere – for ikke at nævne navne – tror, at Danmark er førende på energiområdet og prøver at få fattige lande til at investere store summer i vindmøller, der i tidernes morgen var gode til at hente vand op til kreaturerne på marken – men absolut ikke kan bruges til at rejse til månen. Man tænker i fortidige normer og ikke i en fremtid, der er helt anderledes. I Danmark praler man af de mange arbejdspladser – ca. 33.000, som vindindustrien skaber, men disse arbejdere mangler man i dag hos it-industrien og andre virksomheder.

 

I udlandet er man mere visionær også indenfor EU i bl.a. Frankrig, hvor den franske regering planlægger 6 nye atomkraftreaktorer (Ing. 21.10.10). Frankrig får ca. 65% af sin energi fra atomkraft og ønsker en stigning. I USA satses på kernekraft i et offentligt-privat projekt med mindre decentrale kraftværker (Indblik.net 21.10.10). USA’s Department of Energy har allerede investeret 170 mio. dollars for at fremskynde udviklingen, og én lille reaktor forventes klar til forsøg i 2026, men allerede i 2023 forventer man at fremvise en micro-reaktor. Brændstoffet er thorium, som er langt mere udbredt end uran og findes i større mængder – til over 1000 års globalt energiforbrug.

 

I Indonesien er det amerikanske ThorCon (thorconpower.com) i færd med at udvikle en reaktor i container størrelse, og flere nye industrier er i gang sammen med andre i USA og andre lande og vil om få år skabe et momentum for atomkraft, der vil være ren, rigelig og billigere end kul.

 

De danske forskere i Seaborg Technologies er så langt med deres teknologi, at de regner med at kunne have en færdigudviklet reaktor om ca. 5 år. Firmaet, der pga. en tåbelig dansk lovgivning arbejder i Asien, hvor de med finansiel støtte og gode forhold udvikler små reaktorer i størrelse som en container, der vil kunne opstilles mange steder. Et andet dansk firma er Copenhagen Atomics, der startede i 2015 og også baseres på thorium brændsel, forsker og udvikler i Danmark men skal måske producere i udlandet pga. folketingsbeslutningen fra 1985 om nej til atomkraft i Danmark. Denne beslutning bør fjernes, da den hindrer udvikling af atomkraft i Danmark.

 

Danske politikere taler om nye teknologier i kampen mod klimaet, men de vil ikke engang bruge den teknologi, som atomkraft er – og i dag udviklet til at være endnu bedre og endnu mere sikkert.

 

Ved ikke at bruge atomkraft risikerer vi at tabe kampen mod en global opvarmning. Atomkraft og senere fusion er nødvendig, og jo længere vi venter, jo flere klimaændringer skal bekæmpes – resulterende i tørke, oversvømmelse, flygtninge, forurening og udryddelse af biodiversitet!

 

Jonna Vejrup Carlsen, global-alarm.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…