Fra lakridspiber til Lindholm: Vi holder skarpt øje med, hvad der foregår på Lindholm, advarer EU-Kommissær

Lindholm (Foto: Privat)

Der er åbenbart ingen grænser for, hvad højt betalte og skattefrie EU-Kommissærer har overskud til at bruge deres tid.

 

Lakridspiber og kanelsnegle er emner, som gennem tiden har optaget EU-kommissærerne, og nu har de som det seneste også kastet blikket på Lindholm.

 

EU-Kommissionen har således erklæret, at den vil holde øje med det kommende udrejsecenter for kriminelle og udvisningsdømte.

 

Det fremgår af et svar fra til et hollandsk og græsk medlem af Europa-Parlamentet, som er stærkt kritiske over for de danske planer, fortæller Martin Henriksen til Den Korte Avis.

 

Således har hollænderen, Sophia in `t Veld, der er medlem af det hollandske svar på Det Radikale Venstre, Democraten 66”, spurgt, om Kommissionen mener,

 

”At flytning af personer til sådanne afsidesliggende steder er en krænkelse af menneskerettighederne, især retten til at blive behandlet med menneskelig værdighed, frihed og familieliv?”

 

Vil nøje overvåge den danske regering

EU’s kommissær for migration er den tidligere græske udenrigsminister, Dimitris Avramopoulos, svarer, at han vil holde et skarpt øje med forholdene på Lindholm.
”Kommissionen vil nøje overvåge de foranstaltninger, som den danske regering har taget i lyset af charteret om grundlæggende rettigheder og reglerne for tilbagesendelsesdirektivet,” lyder det på EU-sprog i et skriftlig svar fra kommissæren.

 

Og det svar falder ikke i god jord hos Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

 

EU skal bare blande sig udenom
Det her skal EU blande sig helt udenom, lyder det fra Martin Henriksen, som har følgende kommentar til svaret fra den græske EU-Kommissær:

 

”Jeg ser det som endnu et kedeligt eksempel på at EU blander sig alt for meget i de enkeltes landes anliggender. Hvis vi i Danmark ønsker at isolere kriminelle udlændinge på en ø, så er det vores sag og ikke EU’s sag. Det skal EU respektere,” fastslår Martin Henriksen til Den Korte Avis.

 

Martin Henriksen kan heller ikke berolige den græske kommissær med, at samtlige rettigheder med videre vil blive overholdt.

 

”Det kan jeg nok ikke, for Dansk Folkeparti går ærligt talt ikke så meget op i hvordan kriminelle udlændinge har det. Men det gør regeringen desværre, så det kan måske berolige EU. Jeg interesserer mig ikke for det. Vi vil jo stramme endnu mere,” lyder det Martin Henriksen

 

Grækeren har i forvejen et horn i siden på Danmark

Dansk Folkeparti kan vist roligt regne med, at den græske kommissær Dimitris Avramopoulos vil holde sit løfte til de to EU-parlamentarikere og holde skarpt øje med forholdene på Lindholm.

 

Da Danmark sammen med en række andre EU-lande i maj 2017 søgte den græske kommisær om tilladelse til at forlænge den midlertidige grænsekontrol, bankede han i bordet og tordnede:

 

”Det her bliver sidste forlængelse. Jeg gentager. Det bliver sidste forlængelse!”

 

Sådan kom det som bekendt imidlertid ikke til at gå. Tværtimod er den græske kommissær siden blevet underkendt i en sådan grad, at den midlertidige grænsekontrol efterhånden er blevet permanent.

 

Udrejsecentret skal stå klar i andet halvår 2021 og skal blandt andet huse 125 kriminelle udlændinge og fremmedkrigere, som Danmark ikke kan komme af med, medmindre de rejser frivilligt.

 

Læs også:

Ny meningsmåling: Danskerne er ikke tvivl – de vil beholde grænsekontrollen, selv om der for tiden kommer færre asylansøgere

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…