Forårsbebuderen over dem alle: Storken er kommet til Danmark  

Hunstorken Annikas første landing i Smedager i 2018 (Arkivoto: Storkene.dk)

Den ultimative forårsbebuder er spottet i Danmark. Det skete søndag eftermiddag ved Aakirkeby på Bornholm, da en lokal beboer observerede den allerførste trækkende stork i Danmark. Storken blev set fødesøgende hele eftermiddagen ikke langt fra Aakirkeby.

 

Storken er ringmærket og beskrivelsen af ringen kunne tyde på, at storken kommer fra Tyskland. Ringen er nemlig en mørkegrøn plastring af typen ELSA, der anvendes i Tyskland. Det kan dog ikke udelukkes, at storken er fra Skåne, hvor man bruger samme type ringe, dog i kombination med farveringe på modsatte ben.

 

Syd for Danmark, har man i flere dage set storke, så det var bare et spørgsmål om tid før den første stork satte fødderne på dansk grund. Storken i Aakirkeby vil blive efterfulgt af flere storke i de kommende uger, hvoraf mange af disse, vil have kurs mod Skåne, hvor der yngler op imod 70 par storke (2018).

 

Storken der nu er landet i Danmark, er en af de tidligste ankomster af trækkende storke nogensinde i Danmark. Tidligere ankom storken fra starten af april, mens mange nu ankommer allerede i starten af marts – og endda tidligere. Sidste år ankom storken den 25. februar.

Læs mere hos Storkene.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…