Syrisk mand halalslagtede to geder i lejlighed – nu bliver den ny førevareminister trukket ind i sagen

Dette er et åbent brev, der er sendt til Fødevareministeren:

 

“Vil Fødevareministeren redegøre for hans holdning til at Fødevarestyrelsen undlader at politianmelde dyremishandling, når de (Fødevarestyrelsen) bliver tilkaldt til sager om ulovlige halalslagtning (slagtning helt uden bedøvelse)?

 

Har Fødevareministeren nogen begrundelse for den store forskel i konsekvens på en dansker som slagter et dyr med mangelfuld bedøvelse, og en Syrer, der slagter to dyr helt uden bedøvelse?”

 

To geder halalslagtet i lejlighed

I en sag fra den 24. marts 2018 bliver politiet tilkaldt af en borger, der har set en mand bære to geder ind i sin lejlighed. Da politiet ankommer viser det sig, at den 40-årige syrer, som blev set med gederne, har halalslagtet begge geder. Det skrev flere medier om.

 

 

Fødevarestyrelsen bliver tilkaldt, og opretter en sag. Det der undrer mig her er, at Fødevarestyrelsen undlader at politianmelde syreren for dyremishandling.

 

Ved en lignende sag fra 2014/15 bliver to danske unge mænd dømt til 30 dages UBETINGET fængsel for at slagte et dyr med UTILSTRÆKKELIG bedøvelse. Samtidig blev de, af Byretten frakendt deres ret til at holde eller beskæftige sig med dyr i tre år. Man må sige at danskerne prøvede i det mindste på at bedøve dyret – det samme kan man ikke sige om syreren.

https://www.bt.dk/krimi/carl-plum-doemt-for-dyre-mishandling

 

 

DCA – Nationalt Center for Jordbrug og Fødevarer slog (endnu engang) den 5. oktober 2015 fast at slagtning uden bedøvelse er dyremishandling.

 

Se under konklusioner i denne vidensyntese: http://pure.au.dk/portal/files/94355749/Vidensyntese_061015.pdf

 

Straffen for dyremishandling er blevet skærpet EFTER at den unge dansker fik en straf på 30 dages fængsel, og alligevel vælger Fødevarestyren – som jo blandt andet består af dyrlæger – at undlade at anmelde denne dyremishandler. Syreren burde jo have haft en straf der var betydeligt hårdere, både i forhold til, at straffen for dyremishandling er blevet skærpet, og i forhold til at syreren ikke engang prøvede at bedøve dyrene.

 

Jeg har fået indsigt i sagen, og politiet oplyser, at der udelukkende er blevet tildelt en administrativ bøde. Dvs. en bøde for at slagte uden at være godkendt til dette. Spørgsmålet om dyremishandling har myndighederne valgt at se bort fra.

 

Førevarestyrelsen har ingen kommentarer

Ovenstående indlæg er sendt til Fødevarestyrelsen den 11.juli.

 

De har svarede 15. juli:

 

“Tak for din henvendelse, men Fødevarestyrelsen ønsker ikke at kommenterer indlægget.”

 

Nu venter jeg spændt på fødevareministerens svar.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…