Fire ikke-vestlige mænd fra Herning er frikendt i landsretten for at have bedøvet og derpå voldtaget en ung 19-årig dansk pige – her er begrundelsen

Da fire unge ikke-vestlige mænd i alderen 20 – 26 år ved et nævningeting ved Retten i Herning den 14. september blev frikendt for først at have bedøvet og derpå begået seksuelle overgreb mod en 19-årig dansk pige, rejste der sig et ramaskrig på de sociale medier.

 

Anklagemyndigheden ankede sagen til Vestre Landsret, som i dag, tirsdag den 14. maj, har stadfæstet byrettens afgørelse og frifundet mændene.

 

Afgørelsen blev truffet med et snævert flertal bestående af tre nævninge og tre juriske dommere, medens seks af de ni nævninge til gengæld mente, at den 19-årige pige var ude af stand til at modsætte sig de seksuelle handlinger, hun var blevet udsat for.

 

For at kende nogen skyldig kræves der et flertal bestående af seks nævninge og tre juridiske dommere.

 

Modsatte sig ikke, selvom hun var i stand til det

Tre af de fire ikke-vestlige mænd havde filmet de seksuelle handlinger i lejligheden i Herning, hvor det fandt sted, og på baggrund af disse optagelser mente de tre nævninge og de tre juridiske dommere ikke, at der var tale om tvang.

 

Ligeledes fandt de heller ikke, at pigen var i en tilstand, hvor hun var ude af stand til at modsætte sig handlingerne.

 

Modsat mente seks af nævningene, at pigen var i en tilstand, hvor hun var ude af stand til at modsætte sig de seksuelle handlinger i og med, at kvinden var alene med fire mænd, og hvoraf at hun kun kendte den ene.

 

Disse seks nævninge stemte derfor at kende de fire tiltalte skyldige.

 

Havde drukket tæt, inden hun kom ind i lejligheden

Under vidneafhøringen havde kvinden forklaret, at hun først på aftenen sammen med tre veninder havde delt en halv flaske Verdi samt drukket en Cult Shaker.

 

Derefter havde hun i tidsrummet fra klokken cirka 19:00 og indtil klokken cirka 23:00 under en bytur drukket to vodka, tre Cult Shaker, to sambuka, tre små sure samt en halv breezer.

 

Selv mente hun, at hun umiddelbart før hun mødte den af de tiltalte, som bragte hende til lejligheden, godt nok var beruset, men ikke så beruset, at hun ikke kunne opfatte, hvad der skete.

 

Hun fortalte videre, at hun havde valgt at gå med op i lejligheden, fordi hun ikke ville blive siddende alene i den bil, som den ene af de tiltalte havde hentet hende i.

 

Hjælp – jeg er blevet dopet og voldtaget

I retten har hun ligeledes fortalt detaljeret om lejligheden indretning, samt at hun havde fået tilbudt både drikkevarer og mad, men havde afslået.

 

Hun har endvidere forklaret, at hun efter at havde fået tvunget en pille i halsen (kvindelig Viagra, red.) ikke huskede mere, førend hun vågnede, fordi det gjorde ondt.

 

Så snart hun havde forladt lejligheden skrev hun til en ven, at hun var blevet dopet og voldtaget og aftalte med ham, at hun kunne sove hos ham.

 

Da hun vågnede, gik hun til politiet og anmeldte, at hun var blevet dopet og voldtaget, hvorefter politiet samme dag anholdt tre af de tiltalte og den fjerde dagen efter.

 

Retsmedicinske undersøgelser har ikke kunnet finde spor af dopingstoffer eller lægemidler i pigen. En blodprøve, der blev foretaget cirka atten timer efter gerningstidspunktet, udelukker ikke, at hun var beruset, da hun var i lejligheden.

 

Sagen er dog ikke helt slut endnu

For den ene af de fire er sagen dog endnu ikke helt slut.

 

Han blev ved Retten i Herning idømt ét år og fire måneders fængsel samt en betinget udvisning til Afghanistan for seksuel mishandling af en ekskæreste samt forsøg på påvirkning af vidner.

 

Den dom har anklagemyndigheden anket til skærpelse, ligesom anklagemyndigheden også vil have skærpet bødestraffene for de tre, der optog videoer og delte dem.

 

Her vil landsretten træffe en afgørelse på et senere tidspunkt.

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2019/fire-ikke-vestlige-unge-frifundet-for-grov-gruppevoldtaegt-i-herning-nu-er-sagen-startet-i-vestre-landsret-med-indkaldelse-af-nitten-vidner/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…