Finn blev udsat for grov dødsvold, og så blev der sat ild til hans hus, medens han lå derinde

Finn Steensen Ørsdahl, der blev offer for en grum forbrydelse

Tidligt om morgenen torsdag den 14. februar blev politiet kaldt ud til en brand på adressen Færgevej 4 i Grundestrup ved Grevinge, der ligger cirka 29 kilometer nordvest for Holbæk.

 

Da branden var kommet under kontrol, blev en hårdt kvæstet mand fundet død i det brændte hus. Det viste sig at være husets ejer, den 65-årige Finn Steensen Ørsdahl.

 

Han er sidst blevet set i live om formiddagen onsdag den 13. februar, da han kom kørende i sin bil ad Nykøbingvej i retning mod Holbæk ved Tuse Låsevej.

 

Var formentlig død, inden branden blev påsat

De brandtekniske undersøgelser på stedet blev foretaget i løbet af fredagen, og politiet kan nu oplyse, at branden var påsat, idet flere arnesteder er fundet i brandtomten.

 

Undersøgelserne på Retsmedicinsk Institut af den fundne mand har påvist, at han var blevet udsat for grov vold, således at han formentlig var afgået ved døden, inden branden blev påsat på hans bopæl, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse

 

Politiet har i løbet af weekenden efterforsket sagen bredt ud fra mange mulige motiver.

 

Blandt andet har politiet foretaget mange afhøringer af folk, der enten bor eller har opholdt sig i nabolaget til gerningsstedet i forsøget på at få oplysninger om køretøjer eller andet, der har afveget fra normalbilledet i området.

 

Ligeledes har politiet forhørt sig om personer, som kunne være mistænkelige i forhold til den begåede vold og brandstiftelse.

 

Offentliggør nu foto af den myrdede – har nogen set ham?

Helt usædvanligt offentliggør politiet nu et foto af Finn Steensen Ørsdahl.

 

Det sker i et forsøg på at få klarlagt hans færden fra onsdag formiddag og indtil anmeldelsen om branden på hans bopæl blev modtaget hos politiet torsdag morgen.

 

”Offentliggørelse af et foto af offeret er et temmelig usædvanligt efterforskningsskridt, men vi har behov for at få så mange vidneforklaringer omkring hans færden som muligt,” siger vicepolitiinspektør Jacob Olsen, fra Central Efterforskning hos Midt- og Vestsjællands Politi og fortsætter:

 

”Fotoet vil forhåbentlig medvirke til, at nogen kan erindre at have set ham måske i Holbæk-området i løbet af onsdagen eller ved hans bopæl i døgnet op til anmeldelsen om branden.”

 

Oplysninger i sagen til Midt- og Vestsjællands Politi på telefon 4635 1448 eller via nærmeste politi på telefon 114.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…