Hvorfor i alverden foretrækker vi Iran og Rusland frem for Israel og USA?

Hvad er forklaringen på, at vi, dvs medierne (Berlingeren, Politikken og DR), Rød Blok og Blå Blok sammen med resten af EU fordømmer Israel og støtter Iran? Hvad går der af os? Ser vi slet ikke, at vores støtte til Iran er en alliance med et dybt fundamentalistisk land, der systematisk krænker alle menneskerettigheder, og hvis erklærede og eksplicitte dagsorden det er at udslette staten Israel og sikre sig hegemoni i Mellemøsten? Er vi virkelig helt blinde for, at Iran samarbejder med Rusland, Syrien og Tyrkiet samt erklærede terrororganisationer som Hamas, Palestinian Jihad og Hizbollah?

 

Vi har gjort os blinde og døve

Vi har med sindsro kappet fortøjningerne og begivet os ud på en sejlads i fællesskab med denne flok slyngelstater og slyngelorganisationer. Det er nogle kønne sengekammerater vi holder os. Vores rationale – hvis der overhovedet kan argumenteres for et sådant – er, at vi på den måde holder fast i kampen for en selvstændig palæstinensisk stat, men det er indtil hudløshed blevet gjort klart, at myten om en palæstinensisk stat er en illusion. Ingen ved sine fulde fem kan mere tro på denne myte, der gennem mere end 50 år massivt er blevet markedsført af de arabiske stater, FN, EU og vores politisk korrekte elite. Vi er så vildførte i dette spørgsmål, at vi har svært ved at skelne vores røv fra vores albue.

 

Og præcis den samme vildledning er vi ofre for i spørgsmålet om Iran. Det er simpelthen ubegribeligt, at vi fortsat tror på, at Iran er til sinds at efterleve Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA), som Obama i 2015 indgik sammen med FN og EU. Det endskønt Iran aldrig har gjort nogen røverkule af, at deres hensigt er Israels ødelæggelse og iransk hegemoni i Mellemøsten, så ser vi  blot lallegladt til, medens Iran uhæmmet beriger uran, udbygger deres raketprogram og styrker deres proxystyrker i Libanon, Yemen, Syrien, og Gaza.

 

Trumps klarsyn

USA med Trump har derimod set gennem Irans net af løgne, bortforklaringer og bedrag. JCPOA aftalen tjente for ham at se ikke andet formål end sikre Teheran midler og ro til at gennemføre sine planer om militær og religiøs ekspansion, så Trump opsagde aftalen og genindførte økonomiske sanktioner mod Teheran. Ikke overraskende har Teheran straks svaret ved yderligere at intensivere deres berigelse af uran mhp at skaffe sig atomvåben.

 

EU’s og Danmarks svar på Trumps afvisning af aftalen har været ufatteligt illoyal. Vi har konstrueret en mekanisme, så Teheran kan forhandle olie uden om $ og USA, og vi har så i øvrigt opretholdt samarbejdet med Iran på trods af landets krigeriske adfærd, aggressive retorik. Og endelig har vi også valgt at se gennem fingrene med, at iranske sikkerhedsstyrker anvender europæisk territorium i deres kamp mod flygtede dissidenter. Der er ikke noget at sige til, hvis man i USA og Israel må knibe sig i armen!

 

Men hvordan kan vi dog vælge USA og Israel fra og vælge Iran, Rusland, Syrien og Tyrkiet til. Hvad tænker vi på? Er det virkelig iflg den politiske elite i såvel rød som blå blok i dansk interesse at underløbe vores forhold til USA og Israel, der som den eneste stat i regionen flugter med os i synet på demokrati og kvinder?

 

Modsætningsforholdet bliver klart eksponeret for tiden, hvor EU via Den Europæiske Domstol har forbudt israelske vinproducenter på Vestbredden at markedsføre deres produkter fremstillet i Israel. Hvad rager det EU? USA har så reageret på EU’s besynderlige adfærd ved at meddele, at USA ikke mere anser Jordan dalen for at være et besat område. Det synes måske ikke af meget, men det viser, hvor dybt et modsætningsforhold der efterhånden er mellem USA og EU.

 

Hadet til Trump

Hvis vores uforklarlige stillingtagen er bare delvis dikteret af vores modvilje mod Trump, så burde vi besinde os. Trump er ikke nogen charmetrold og hans særprægede retorik sammen med hans øjebliksbestemte hurtige beslutninger er meget lidt statsmandsagtig, men USA og Trump har vægtige grunde til at være dødtrætte af det fodslæbende Europa:

  1. Hvorfor skal amerikanske soldater og de amerikanske skatteydere betale med liv og penge for Europas sikkerhedsproblem i Mellemøsten? Det er vores baghave. Det må vi da selv klare!
  2. Hvorfor skal USA i Mellemøstspørgsmålet udvise solidaritet med det EU, der fordømmer Israel, som er USA’s vigtigste allierede i regionen, og fraterniserer med Iran, Rusland, Tyrkiet og regionens islamistiske terrorbevægelser, som USA sammen med Israel aktivt bekæmper?

 

Det er som om vi mener, at vi har et retskrav på USA’s militære ressourcer, mens vi samtidig forventer, at vi kan fraternisere med USA’s fjender. Har vi drukket af natpotten?

 

Læg kursen om!

Hvis der var noget ved os, dvs EU og de danske politikere, gjorde vi op med den forkælede appeasement politik, som vi har ført siden 1945. Vi må aktivt tage hånd om de sikkerheds- og flygtningeproblemer, der stammer fra vores baghave. Det gør vi bedst ved at alliere os med USA og Israel mod Iran, islamisme, Rusland og Tyrkiet, som er Det Muslimske Broderskabs spydspids. Vi skal i den sammenhæng aktivt understøtte Israels ret til dele af Vestbredden. Også for palæstinensernes skyld, for kun sådan kan vi give livet tilbage til de palæstinensere, som af FN og de arabiske stater er blevet så massivt svigtet i de sidste knap 80 år.

 

Det er alt sammen på høje tid.

Svend Lindhardt

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…