Europa viger, islamisterne vinder – både i Danmark og i Syrien

I de kommende dage bliver kurderne smidt ud af det område i det nordlige Syrien, hvor de ellers havde drømt om at få deres eget hjemland.

 

Tyrkiets islamistiske præsident Erdogan får den ”sikkerhedszone”, som han har krævet.

 

Det er resultatet af en aftale, som netop er indgået mellem Erdogan og Ruslands præsident Putin.

 

Den store sejrherre i dette spil er Putin, som nu styrer begivenhedernes gang i Syrien. Men Erdogan kan ligeledes være tilfreds.

 

Der er også andre vindere:

 

Syriens præsident Bashar al-Assad kan glæde sig over, at kurderne er i defensiven og må bede ham om hjælp. Det styrker hans magt.

 

Islamisk Stat hører ligeledes til vinderne.

 

I det nordlige Syrien sidder omkring 90.000 tilhængere af Islamisk Stat i lejre og fængsler. De har været bevogtet af kurderne. Men nu, hvor kurderne er optaget af at kæmpe med ryggen mod muren, begynder IS-terrorister at undslippe fangenskabet.

 

780 IS-krigere er således undsluppet fra en lejr i Ain Issa.

 

Trumps tåbelige håndtering

Til situationens vindere hører såmænd også Iran. Iran er en afgørende magtfaktor i Syrien.

 

Dette understreger, hvor tåbeligt USA’s præsident Trump har håndteret den vigtige og komplicerede situation i Syrien.

 

Ikke nok med, at USA har svigtet sine loyale kurdiske allierede. Man har også givet mere magt til det Iran, hvis magt Trump ellers gør alt for at begrænse.

 

Det rammer ikke bare kurderne. Det truer også Israel, som har regnet med USA’s opbakning. Israels fjender står nu stærkere.

 

For at det ikke skal være løgn, ophæver Trump nu alle sanktioner mod Tyrkiet med den begrundelse, at Tyrkiet har lovet at gøre den nuværende våbenstilstand i det nordlige Syrien ”permanent”.

 

Men når Erdogan kommer med dette ”løfte”, så er det jo, fordi han og hans mægtige allierede Putin nu har situationen under kontrol. Det er udtryk for Vestens svaghed.

 

Mens europæerne snakkede…

Denne svaghed bliver i særlig grad udstillet, når man ser på Europas rolle i den syriske konflikt. Eller rettere: Europas manglende rolle. De europæiske lande har været rådvilde statister.

 

Tysklands forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer kom med et forslag om, at man oprettede en sikkerhedszone i det nordlige Syrien med europæisk deltagelse. Tanken blev positivt modtaget af Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.

 

Men mens europæerne snakkede, skred Putin og Erdogan til handling og ordnede situationen i Syrien helt uden om de europæiske lande. Og uden om det USA, der selv meldte sig ud af spillet.

 

Erdogans voksende magt i de europæiske lande

Udviklingen i Syrien gør Erdogan stærkere og mere selvbevidst over for EU.

 

Han er igen begyndt at vifte med sin trussel om, at han igen kan åbne for flygtningestrømmen fra Tyrkiet til Europa, hvis EU ikke makker ret. Han har jo ellers holdt igen på denne strøm mod klækkelig betaling fra EU.

 

Samtidig oplever Erdogan, hvordan hans magt og islamismens indflydelse øges inden for de europæiske landes grænser.

 

Det sker i kraft af den massive tyrkiske indvandring – og indvandringen fra andre muslimske lande.

 

Der er i dag meget store tyrkiske befolkningsgrupper i en række europæiske lande. Frem for alt i Tyskland, men også i for eksempel Danmark.

 

En stor del af disse tyrkere hylder Erdogan. Det kan man se ud fra, hvad de stemmer ved valgene i Tyrkiet – også i Danmark har Erdogan stærk opbakning.

 

Dette er han meget bevidst om, og han udnytter det som et magtmiddel mod de europæiske regeringer.

 

Danskerne er stærkt foruroligede

Men den tyrkiske indvandring til Danmark og andre europæiske lande betyder ikke bare en stadig større folkelig opbakning til Erdogan. Den betyder også en mere fundamental islamisering af værdier og kultur i en voksende del af disse landes befolkninger.

 

Danskerne er foruroligede over denne udvikling.

 

Det fremgår af en opsigtsvækkende undersøgelse, som netop er blevet offentliggjort af mediet mandagmorgen og omtalt i Den Korte Avis.

 

Omkring halvdelen af danskerne ser indvandringen som en trussel mod vores nationale egenart – et rekordhøjt niveau.

 

Der er en meget stærk folkelig opbakning til en stram udlændingepolitik. Mere end hver fjerde dansker siger endda at muslimer bør sendes ud af landet.

 

De forestiller sig givetvis ikke deporteringer eller lignende voldsomheder. Men de er stærke modstandere af et mere islamiseret Danmark.

 

Journalisternes fortielser

I befolkningen er der et stort behov for, at man får en åben debat om islams voksende indflydelse i det danske samfund – herunder Erdogans variant af islam.

 

Men stærkt venstreorienterede og politisk korrekte journalister udnytter deres placering i medierne til at fortie problemerne og holde denne afgørende debat nede. Det gælder ikke mindst i TV. Her blev den nævnte opsigtsvækkende undersøgelse simpelt hen tiet ihjel.

 

Der er brug for, at vi i Vesten står langt mere fast på vores interesser og værdier. Det gælder internationalt, blandt andet i Syrien. Og det gælder inden for vores egne grænser.

 

De europæiske landes svaghed over for islamisering bliver i øjeblikket udstillet med stor tydelighed.

 

https://www.welt.de/politik/ausland/plus202380074/Nordsyrien-Das-sind-die-Gewinner-und-Verlierer-des-Sotschi-Deals.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…