Enlig mor og aktivist fra De Gule Veste stiller op til EU-valg – det kan true både Macron og Le Pen

Ingrid Levavasseur (Foto: YouTube)

PARIS: Hvis man ser tilbage på den hedengangne uge 4, bød den på mange begivenheder og overraskelser, som kan øge spændingen om  EU-valgets udfald den 26. maj.

 

Merkel og Macron holdt møde i Achen

Ugen begyndte med et møde mellem Frankrigs præsident Emmanuel l Macron og den tyske kansler Angela Merkel i den tyske grænseby Achen. Aix-la-Chapelle på fransk.

 

Det var i yderste øjeblik, at de to bekræftede det fransk-tyske  sammenholds betydning for EU, for Merkel er på falderebet, og hendes efterfølger interesserer sig mindre fra nabolandet mod vest end for de østeuropæiske nationer.

 

De har betydning for kontrol med immigrantstrømmen ad Balkan-ruten.

 

Macron er lige så åben for muslimsk indvandring som Merkel var, da hun slog porten op for yderligere en million immigranter fra Mellem-Østen og Afrika.

 

Ny spidskanditat for National Samling til EU-parlamentsvalget

I Frankrig fik Marine Le Pen, den nationale samarbejdsfronts formand, udpeget en spidskandidat:

 

Den kun 31-årige Jordan Bardella.

 

Han blev spået store chancer for at få plads i EU-parlamentet, så han kunne undergrave EUs betydning indefra.

 

Aktivt medlem af De Gule Veste stiller op til EU-parlamentet

Men så kom ugens største overraskelse.

 

Den rødhårede sundhedsrådgiver Ingrid Levavasseur, fraskilt alenemor til to børn og superaktivt medlem af De Gule Veste, meddelte, at hun ville stille sig i spidsen for en gul liste til EU-valget.

 

Hun blev voldsomt angrebet fra mange af de gule veste, som betegnede hende som en forræder, der kun var ude på at mele sin egen kage.

 

Men Ingrid Levavasseur lod sig ikke rokke. Hun har allerede en halv snes medkandidater på sin politiske liste. Og i betragtning af, hvor mange gule veste, de mange demontrationer kan opvise, kan hendes kandatur koste ikke alene Le Pens kandidat, men også præsident Macrons og det konservative partie kandater mange afgørende stemmer.

 

Det vil optællingen om aftenen den 26. maj afssløre. Frankrigs lod i vægtskålen vejer ikke så tungt som før, så også i Bruxelles står nerverne på højkant.

 

Her kritiserer en anden kvinde fra De Gule Veste, at Ingrid Levavasseur stiller op til EU-parlamentsvalget.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…