Et ramaskrig venter: Dansk Folkeparti vil have Danmark ud af FN-konvention og fratage IS-terrorister deres danske pas

Ingen af de IS-terrorister, der kommer fra Danmark, skal nogensinde igen sætte deres fod på dansk jord.

 

Sådan lyder den klare udmelding fra Dansk Folkeparti og udmeldingen gælder også dem, der har fået dansk statsborgerskab.

 

Men hvis de udelukkende har dansk statsborgerskab, vil de i så fald blive statsløse, og kan derfor ikke miste det rødbedefarvede pas og livslang forsørgelse på skatteborgernes regning.

 

Det skyldes, at Danmark har tilsluttet sig FN’s konvention fra 1961 om ikke at gøre folk statsløse.

 

”Men så må vi jo ud af den konvention. Det er jo fuldstændig vanvittigt, at Danmark skal være et fristed for islamiske terrorister, det kan rende rundt og vifte med et dansk pas,” siger Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Christian Langballe, til Den Korte Avis.

 

Fremsætter beslutningsforslag i morgen

Det er således Christian Langballe, der er ordfører for et beslutningsforslag, som Dansk Folkeparti fremsætter i morgen, tirsdag, og som garanteret vil udløse et ramaskrig hele det politiske alfabet rundt i Folketinget.

 

Beslutningsforslaget lyder i al sin enkelt således:

 

”Folketinget pålægger regeringen at opsige FN-konventionen fra 1961 om begrænsning af statsløshed.”

 

Danmark tiltrådte konventionen i 1977 på trods af, at Grundlovens paragraf 44 stk. 1 fastslår, at ”Ingen udlænding kan få indfødsret uden ved lov.”

 

Det indebærer samtidig, at statsborgerskabet også kan fratages ved lov, og det kan blandt andet ske, oplyser Udlændinge- Integrationsministeriet, hvis:

 

”Man dømmes for overtrædelse af en eller flere bestemmelser i straffelovens kapitel 12 og 13 om bl.a. landsforræderi og andre forbrydelser mod statens sikkerhed, medmindre man derved bliver statsløs.”

 

Og her spænder altså FN’s statsløsekonvention ben, og dermed afgav Folketinget i 1977 indirekte suverænitetsafgivelse, da man tilsluttede sig konventionen.

 

Det er det forhold, Dansk Folkeparti som nævnt nu vil have rettet op, så statsborgerskaber igen bliver en hundrede procents afgørelse, der træffes af Folketinget, således som der står i Grundloven, at det skal være.

 

Vil blæse konventioner en lang march

Generelt har Dansk Folkeparti et meget anstrengt forhold til konventioner, da man i partiet har den overordnede og grundlæggende holdning, at det alene er Folketinget og ikke diverse konventioner, der skal bestemme lovgivningen i Danmark.

 

”Vi vil blæse de konventioner en lang march,” som det bramfrit lyder fra Christian Langballe, som fortsætter:

 

”Nu er er flertallet i Folketinget jo så hellige, at konventioner altså ikke er noget man rører ved, men på et tidspunkt bliver de altså nødt til at vågne op og beslutte sig for, om de er der for at repræsentere danskerne, eller om de er der for at repræsentere konventionerne.”

 

På den baggrund erkender Christian Langballe, at der nok vil lyde noget af et ramaskrig, når Dansk Folkepartis beslutningsforslag skal førstebehandles i Folketinget den 12. april.

 

”Men altså, det tager vi i stiv arm. Så må partierne, der kryber for FN og konventionerne jo gå ud og fortælle befolkningen ved det kommende valg, at en stemme på dem både er en stemme på FN og konventioner og en stemme på islamiske IS-terroristers ret til at beholde deres danske statsborgerskab.”

 

Pape Poulsen: En dansk statsborger er en dansk statsborger

Da Dansk Folkeparti i februar meldte ud, man bør fratage de islamiske IS-terrorister deres danske statsborgerskab, var der opbakning fra udenrigsminister Anders Samuelsen (LA):

 

”Hvad end du spørger mig som partiformand eller udenrigsminister, er min holdning, at jeg ikke vil have én af dem hjem. De har svigtet alt, hvad Danmark står for, og har i princippet været med til at true danske soldaters liv,” sagde Anders Samuelsen til TV 2 den 17. februar og fortsatte:

 

”Skal vi så bare sige ”velkommen tilbage fra den lille udflugt”? Det har jeg overhovedet ikke lyst til,” lød det fra udenrigsministeren

 

Han understregede dog, at det i sidste ende er et spørgsmål, der skal afgøres på justitsminister Søren Pape Poulsens (K) bord.

 

Og her er der ikke megen forståelse for det synspunkt:

 

”Hvor lidt vi end vil have dem hjem til Danmark, så er det sådan, at hvis du ikke er dobbelt statsborger, så er du dansk statsborger,” sagde Søren Pape Poulsen til TV 2 den 21. februar og fortsatte:

 

”Det vil sige, at så kan vi ikke forhindre dig i at få et dansk pas, og at du lige pludselig står i Danmark – og så har vi mange midler til at retsforfølge folk. Men en dansk statsborger er en dansk statsborger, og det faktum må vi forholde os til,” understregede den konservative justitsminister.

 

Dansk Folkeparti har før prøvet at få Danmark ud af konventionen

Det er ikke første gang, Dansk Folkeparti har forsøgt få flertal i Folketinget for at melde Danmark ud af FN’s statsløsekonvention.

 

Det prøvede partiet også i 2011 med Søren Krarup som ordfører for forslaget og med Birthe Rønn Hornbech (V) som integrationsminister.

 

Under afstemningen den 1. juni 2011 stemte som forventet kun Dansk Folkeparti for forslaget.

 

Dengang handlede det om uddeling af danske statsborgerskab til statsløse, som ifølge konventionen er berettiget til at få statsborgerskab, uden at de skal igennem de samme prøver, som alle andre.

 

Nu handler det om, hvorvidt Danmark skal have ret til at fratage islamiske IS-terrorister deres danske statsborgerskab og dermed gøre dem statsløse.

 

Altså at de kommer til at ligge, som de selv har redt.

 

Læs også:

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-02-17-trump-beder-europaeiske-lande-hente-is-krigere-hjem-samuelsen-siger-nej-tak

 

http://nyheder.tv2.dk/politik/2019-02-21-en-dansk-statsborger-er-en-dansk-statsborger-siger-pape-og-afviser-df

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…