Islamisten Erdogan vil sende IS-krigere tilbage til Danmark – han har en skjult dagsorden

Tyrkiet vil nu sende IS-krigere tilbage til de lande, som de er kommet fra – herunder Danmark. Det har det tyrkiske indenrigsministerium meddelt.

 

Konkret er der lagt op til, at en IS-kriger kommer tilbage til Danmark i dag. Det drejer sig om Ahmad Salem el-Haj. Denne islamiske fanatiker blev kendt, da man kunne se ham på en video, hvor han var med til at skyde til måls efter fotos af Anders Fogh Rasmussen, Naser Khader og andre (el-Haj er nummer to fra venstre på billedet her).

 

USA og Tyskland vil også få tilbagesendt hver én i dag. Torsdag sendes yderligere ni personer til Tyskland, mens 11 sendes til Frankrig og to til Irland.

 

Ifølge den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan sidder der 1149 medlemmer af Islamisk Stat i tyrkiske fængsler – heraf er 737 udenlandske statsborgere. Under den tyrkiske invasion af Nordsyrien blev 287 IS-terrorister og pårørende taget til fange.

 

Tyrkiet har planer om i alt at tilbagesende omkring 2.500 IS-krigere, de fleste til EU-lande såsom Danmark.

 

Fratagelse af dansk statsborgerskab

Ifølge gældende international ret kan Danmark ikke afvise at tage personer tilbage, som kun har dansk statsborgerskab. Begrundelsen er, at det ville gøre dem statsløse.

 

Men regeringen og et stort flertal i Folketinget er indstillet på at afvise IS-krigere, der har dobbelt statsborgerskab – altså også et andet statsborgerskab end dansk.

 

Regering og folketing har forberedt sig på en sådan situation. Folketinget hastevedtog i sidste måned en lov om fratagelse af dansk statsborgerskab for folk med dobbelt statsborgerskab – herunder IS-krigere.

 

Man havde travlt med at få denne proces sat i gang, formentlig fordi regeringen var klar over, at noget var på vej i Tyrkiet. Derfor vedtog Folketinget en hurtig procedure, hvor integrationsministeren (Mattias Tesfaye) administrativt kan fratage de pågældende deres danske statsborgerskab.

 

Erdogan spiller med musklerne

Men den tyrkiske regering insisterer på, at den kører videre med hjemsendelserne – også i de tilfælde, hvor for eksempel Danmark når at inddrage IS-krigernes danske statsborgerskab.

 

På det grundlag vil Danmark afvise at tage imod de pågældende. Det er uklart, hvad Tyrkiet så vil gøre i disse tilfælde.

 

Under alle omstændigheder er præsident Erdogan opsat på at lave så megen larm som muligt i denne sag. Han spiller med musklerne af to grunde:

 

For det første er det populært blandt tyrkerne, at han giver den som stærk mand over for EU. For det andet skal muskelspilleriet sætte EU under politisk pres, så det bliver parat til at give Tyrkiet politiske indrømmelser.

 

Erdogan har talløse gange drevet dette spil. Senest, da han truede EU med, at han ville åbne de tyrkiske grænser, så flygtninge igen kunne strømme ind i EU.

 

Politisk dobbeltspil

Formelt kan Erdogan påberåbe sig, at Danmark har pligt til at tage mod folk, der har dansk statsborgerskab. Altså også IS-krigere. Men han driver et politisk dobbeltspil.

 

Kendsgerningen er, at Erdogan i høj grad har ladet IS-krigere drage gennem Tyrkiet og ind i Syrien for at udkæmpe deres hellige krig dér.

 

Kendsgerningen er videre, at Erdogan er islamist, og at han har tætte bånd til nogle af de islamiske grupperinger, som har kæmpet i Syrien.

 

Og kendsgerningen er endelig, at en hel del af de IS-krigere, der nu er i tyrkernes varetægt, kun sidder der, fordi Tyrkiet invaderede Syrien – uden noget retligt grundlag. Ellers havde de været hos kurderne, der ikke var i gang med at hjemsende dem.

 

Det er i betydelig grad tyrkernes egne handlinger, der har skaffet dem IS-krigerne på halsen. Nu prøver Erdogan så at udnytte den situation, som han selv har været med til at skabe, til egen fordel.

 

Hammeren skal falde

Recep Tayyip Erdogan er den sidste, der skal belære Danmark om retsprincipper. Han har sendt tusindvis af mennesker i fængsel uden anstændig rettergang. Og han har invaderet et naboland.

 

Danmarks første reaktion burde være at sidde på hænderne. Der er ingen grund til, at vi kommer Tyrkiet i møde ved at bistå med hjemsendelsen af bestialske IS-krigere. De burde blive hos den tyrkiske islamist.

 

Men måske er statsadvokaturen allerede i gang med at forberede deres tilbagevenden til Danmark. Mette Frederiksens regering synes indstillet på at åbne døren for de IS-krigere, der kun har dansk statsborgerskab.

 

Hvis det bliver sådan, skal der gøres alt for, at disse mennesker ikke kan rokke med ørerne. De skal ikke kunne udnytte naive ideer om integration til at begynde på nye rabiate aktiviteter.

 

De skal ikke bare retsforfølges. De skal vedvarende have myndighedernes hede ånde i nakken, og hammeren skal falde hårdt ved den mindste ’udskejelse’.

 

Langt de fleste danskere ønsker givetvis, at vi bare siger eftertrykkeligt siger ”nej tak!” til dem. De er fjender af det Danmark, som langt de fleste af os elsker.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…