Et af de 39 ofre i lastbilcontaineren havde ifølge familien betalt 259.000 kroner for turen, der blev hendes død – nu er et ægtepar anholdt

Efter fundet tidligt onsdag morgen af 39 dybfrosne lig en lastbilcontainer i en industripark ved Essex nordvest for London, har politiet anholdt endnu to personer.

 

Det er tale et ægtepar fra Warrington mellem Manchester og Liverpool. De er begge 38 år gamle, og er sigtet for menneskesmugling og drab.

 

Allerede få timer efter det uhyggelige fund anholdt politiet lastbilens 28-åige Nordirske chauffør og sigtede han ligeledes for menneskesmugling og drab.

 

Han har ifølge den britiske avis The Sun forklaret, at han efter ankomsten til industriparken ville ordne nogle dokumenter vedrørende lasten. Først da opdagede han ifølge eget udsagn lastens indhold og slog alarm.

 

Den foreløbige retsmedicinske efterforskning viste ifølge politiet i første omgang, at der er tale om kinesere, hvoraf de 31 døde var mænd og de otte var kvinder.

 

Det er senere i dag blevet rettet til, at der blandt dødsofrene også var fire vietnamesere.

 

Den 26-årige kvinde, Pham Tra My, var en af dem

Således kan BBC berette, at TV-stationen har været i forbindelse med vietnamesiske slægtninge til tre personer, som formodes at have været ombord i lastbilens frysecontainer og der frosset ihjel under turen til England.

 

Således oplyser familien til den 26-årige vietnamesiske kvinde, Pham Tra My, at de senest havde hørt fra hende tirsdag aften, hvor hun oplyste, at hun havde svært ved at trække vejret. Derefter forsvandt al kontakt til hende.

 

Familien fortæller til BBC, at de havde betalt en menneskesmugler 30.000 britiske pund, eller i alt lidt over 258.000 kroner, for at smugle hende til England.

 

To andre familier har også været i kontakt med BBC. De er slægtninge til en 26-årig mand og en 19-årig kvinde.

 

En bror til den 19-årige kvinde fortæller til TV-stationen, at han havde hørt fra sin søster tirsdag morgen, hvor hun meddelte, at hun nu var i en container og slukkede sin mobil for at undgå opdagelse.

 

Broderen til den 19-årige oplyser, at en menneskesmugler nu har betalt pengene tilbage. Det samme skulle ifølge BBC være tilfældet med de 30.000 britiske pund, som Pham Tra My’s familie havde betalt for at få hende smugler til England.

 

Det er dog tvivlsomt, om politiet via de to familier kan få fat i den pågældende menneskesmugler. De miljøer, er her er tale om er lukke.

 

Desuden kan det formentlig også blive et problem at forklare, hvordan man for den ene fzamilies vedkommende er kommet i besiddelse af 30.000 britiske pund, der svarer til lidt over en jvart million danske kroner.

 

Læs mere her:

https://www.bbc.com/news/uk-england-essex-50179092

 

https://www.thesun.co.uk/news/10212551/essex-lorry-news-deaths-vietnamese-victim-text/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…