935 udlændinge fik tilbudt et stort beløb for at rejse hjem – kommunen fik et chok, da man opdagede, hvem der sagde ja tak

Arkivfoto: Steen Raaschou

Horsens ville gerne hjælpe deres udenlandske borgere med at komme tilbage til deres hjemland.

 

Derfor har kommunen afsat 250.000 kroner til at styrke oplysningen om mulighed for at repatriere til det land man kommer fra.

 

935 udenlandske borgere fra kommunen har i år tilbud om at rejse hjem til deres hjemland med økonomiske støtte. Et ægtepar med børn kan få omkring 360.000 kroner plus flyttehjælp, hjælp til sygeforsikring og andet.

 

Men trods det store beløb, var der mildt sagt ikke den store interesse.

 

Kommunen må have været spændt på, at se optællingen, og det må have været lidt af et chok at se, hvem der sagde ja tak:

 

Kun én (1!) enkelt mand ønskede at repatriere til Tyrkiet.

 

Men migranter er i gennemsnit så dyre for kommunen, at det alligevel godt kan betale sig at fortsætte med at bruge penge på at oplyse om repatriering.

 

Blot en enkelt repatriering er nok til at de 250.000 kroner kommunen har brugt til oplysning, allerede er tjent ind igen, siger Michael Nedersøe fra Dansk Folkeparti, som derfor er helt indstillet på at fortsætte indsatsen.

 

Han håber også at flere vil følge efter, når kommunen fortsætter med at oplyse migranterne om den økonomiske hjælp til repatriering.

 

Vi håber det kun er begyndelsen

Umiddelbart lyder det selvfølgelig ikke tilfredsstillende, at kun 1 ud af 935 personer har taget imod repatriering, Men jeg håber, at vi kun har set begyndelsen og at flere vil komme til, når alle tiltagene er oppe og køre. Det sigaer Michael Nedersøe fra Dansk Folkeparti.

 

“Tidligere på året fik jeg igennem Beskæftigelses- og integrationsudvalget tilført området 250.000 kr., og de skal bruges til, at få disse bekvemmelighedsflygtninge til at vende hjem og hjælpe deres landsmænd med, at genopbygge deres respektive hjemlande.”

 

“De tilførte midler, har allerede tjent sig selv hjem, alene med den ene der har valgt, at tage imod tilbuddet.

 

Med paradigmeskiftet, (hvis det ikke bliver afmonteret af Mette og Co) bliver det åbenlyst for enhver, at man ikke kan få permanent opholdstilladelse i Danmark og hvis jeg var fra Syrien, ville jeg skynde mig, at tage imod tilbuddet, så jeg kunne hente noget af den investering hjem, som er gjort ved menneskesmugleren, da de prøvede lykken og søgte imod Danmark.”

 

“Jeg er faktisk imod repatriering, da det ikke burde være nødvendigt at betale disse lykkeriddere, for at tage hjem og hjælpe med genopbygningen af deres respektive hjemlande. Det burde være en pligt, men desværre er repatriering det eneste værktøj, vi i kommunerne har fået.”

 

“Vi skal huske på, at når man rejser igennem et utal af sikrer lande, uden af påberåbe sig retten til asyl, så gør man det ikke af frygt, men af bekvemmelighed. Og så har man rent faktisk ikke ret til asyl i Danmark, fordi vi ikke er det første sikre land, asylansøgeren kommer til.”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…