En historisk meddelelse fra udenrigsminister Pompeo: USA anser ikke de Israelske bosættelser på Vestbredden som ulovlige

USA´s udenrigsminister Mike Pompeo har meddelt, at den nuværende amerikanske administration, ledet af præsident Trump, ikke anser de Israelske bosættelser på Vestbredden som ulovlige. Israels premierminister Benjamin Netanyahu roser Pompeo og USA administration for at de nu har rettet, den historiske falske påstand om at bosættelserne på Vestbredden skulle være ulovlige. Han minder samtidigt om at Jøderne har sit navn efter Judæa, som er en del af Vestbredden. Det skete den 18. november.

 

Vi er enige med Ronald Reagan, som sagde: ”Oprettelsen af israelske bosættelser på Vestbredden er ikke i sig selv i strid med international lov. Vi har, i et par år, nøje undersøgt alle sider af den juridiske debat vedrørende dette emne siger Mike Pompeo og erklære samtidigt, at FN´s sikkerheds resolution 23334 i december 20126 fremlagt af Obama administrationen, som mente at besættelserne var ”åbenlyse krænkelser” af folkeretten, ikke har nogen juridisk gyldighed.

 

Dette kan lede til fred

David Friedman den amerikanske ambasadør i Israel udtalte i mandags at USA´s beslutning kan være med til at skabe fred i Mellemøsten, da den bygger på sandhed og klarhed i konflikten imellem Israel og Palæstinenserne. Pompeo opfordre til at de direkte fredsforhandlinger i mellem parterne genoptages.

 

Frihed

I sommeren 2018 skrev undertegnede en artikel under overskriften: Er de israelske bosættelser på Vestbredden ulovlige i henhold til international lov? Nej det er de ikke, som EU og FN fejlagtigt påstår. Læs mere om dette på denne Hjemmeside: www.thinc.info

 

Det er glædeligt at Israels vigtigste allirede USA, nu er kommet frem til den samme konklusion. Forfatteren og debatøren Caroline B. Glick, som også er involveret i mange forhandlinger med palæstinenserne, skrev bogen: ”The Israeli Solution” i 2014, hvor hun argumentere for: En én-stats løsning, som den eneste holdbare løsning af konflikten i Mellemøsten, hvor Israelsk lov kommer til at gælde på hele Vestbreden, og dermed bliver en del af Israel. 

 

Det Palæstinske folk vil få sin frihed fra de selvbestaltede palæstinenske ledere, de vil få arbejde, de kan danne partier, få sine folk ind i det Israelske parlament, de vil ikke længere være afhængige af donationer fra udlandet, de vil få en fremtid i Mellemøstens stærkeste og eneste demokrati, siger Caroline B. Glick i sin bog.

 

Mike Pences indflydelse

Et par år før Mike Pence blev valgt som USA vicepræsident, da han var guvernør i  staten Arkansas, anbefalede han denne bog: ”The Israeli Solution” med en udtalelse om at USA ikke skal begå de samme fejl igen, som tidligere administrationer har gjort, hvor man har presset Israel til helt uholdbare fredsbetingelser og ”løsninger”. Hvor b.la. tusindvis af terrorister er blevet frigivet, dog uden resultat. Heldigvis blev alle disse freds forsøg forkastet af palæstinenserne, selv om de fik tilbudt hele Vestbredden. Men sandheden er at palæstinenserne ikke ønsker fred, men ønsker at alle jøderne bliver drevet ud i havet og at Israel bliver erstattet af en palæstinensisk stat.

 

Danmark bør følge Færøerne

Færøernes udenrigsminister Jenis av Rana har foreslået at der oprettes en Færøsk repræsentation i Jerusalem, som en annerkendelse af Jerusalems som Israels hovedstad. Selvom jeg aldrig har været i Israel, så læser vi jo om Israel i Bibelen. ”Den der velsigner Israel, skal selv blive velsignet”, siger Jenis av Rana til Kristeligt Dagblad, samtidigt med at han fremhæver Israel som det eneste demokrati i Mellemøsten. 

 

Jeg vil undersøge om vi ikke kan forbigå Danmark i denne sag. Når jeg kommer til Israel, som gæst, og beder om at åbne en repræsentation i Jerusalem, så er det først og fremmest Israel jeg tager hensyn til, selvom andre må føle sig trådt over tæerne. Jeg kommer jo heller ikke til Danmark og kræver lov til at åbne en repræsentation i Gilleleje. Fordi andre lande er hykleriske og har deres ambassader i Tel Aviv og kontorer i Jerusalem, så behøver Færøerne ikke at lade sig kue.

 

Når løgnen vinder frem

Danmark burde lære af Jenis av Rana. I stedet for at stemme for lønagtige resolutioner i FN sammen med EU, burde Danmark stå op for sandheden, være ærlige og ikke lade sig kue af de store lande i EU, som igen lader sig kue af de rige Arabiske lande. Disse lande fabrikere den ene løgn og usandhed efter den anden. Og Danmark nye socialdemokratiske regering, stemmer for disse løgagtige resolutioner imod Israel, en katastrofe.

 

De danske socialdemokrater burde skamme sig, hvis de havde gået imod strømmen, ville de havde vundet sig respekt, nu er de som det salt man kaster ud som ubrugeligt.

 

Det samme gælder Jerusalem som er Israels hovedstad, det er der Danmarks ambassade skal ligge, og ikke nogle andre steder.

 

Mike Pence, som kalder sig en Katolsk, karismatisk, evangelisk kristen, har sandsynligvis haft en finger med i denne historiske beslutning.

 

Færøernes udenrigsminister Jenis av Rana ønsker en færøsk repræsentation i Jerusalem, uden om Danmark. Hvis jeg tager til Danmark så besøger jeg jo heller ikke Gilleje, jeg besøger Danmarks hovedstad København.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…